Πως να δεις βίντεο στο youtube που δεν παίζουν στη χώρα σου | το Χρήσιμο

Πως να δεις βίντεο στο youtube που δεν παίζουν στη χώρα σου

Σου απαγορεύει το youtube να δεις βίντεο στη χώρα σου; Δες πως να το παρακάμψεις...

Θα μπορούσατε να μένετε σε μια χώρα όπως η ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ελλάδα, αλλά μπορεί να μην είστε σε θέση να παρακολουθήσετε κάθε βίντεο στο YouTube - αυτό συμβαίνει επειδή οι ​​ιδιοκτήτες περιεχομένου δεν επιτρέπουν τη πρόσβαση σε αυτό το βίντεο παρά μόνο από συγκεκριμένες χώρες ή γεωγραφικές περιοχές.

Εάν η διεύθυνση IP του υπολογιστή σας δεν εμπίπτει στην εν λόγω γεωγραφική περιοχή, το YouTube θα εμφανίσει ένα λάθος λέγοντας "Αυτό το βίντεο δεν είναι διαθέσιμο στη χώρα σας" - το μήνυμα αυτό δεν έχει να κάνει με τη λογοκρισία, απλά ο ιδιοκτήτης του βίντεο κλιπ θα μπορούσε να περιορίζει την πρόσβαση.
Ας δούμε πως μπορούμε να το παρακάμψουμε αυτό.

Το YouTube χρησιμοποιεί την διεύθυνση IP του υπολογιστή σας  για να καθορίσει τη φυσική τοποθεσία / χώρα σας. Για να παρακάμψετε αυτές ειδικοί περιορισμοί ανά χώρα στο YouTube, δοκιμάστε αυτό το τέχνασμα:

Εάν η διεύθυνση URL του βίντεο από το YouTube είναι http://www.youtube.com/watch?v=n--mWBKwBDI απλά αντικαταστήστε το /watch?v= μέρος με το /v/ τόσο νέα διεύθυνση URL σας γίνεται http://www.youtube.com;/v/n--mWBKwBDI


Υπάρχουν και εναλλακτικοί τρόποι να δεις το βίντεο που θες:


  • μέσω plugin στον browser σου, για chrome ή mozilla κατέβασέ το εδώ, YouTube Unblocker [Firefox, Chrome, Opera], Hola Unblocker [Firefox, Chrome], ProxTube [Chrome]
  • μέσω ιστοσελίδας αντιγράφεις το url από το βίντεο και σου το εμφανίζει, επιπλέον διαλέγεις τη ποιότητα και το τύπο του βιντεοκλίπ μεταξύ HTML5 ή flash player για όσους χρησιμοποιούν παλαιότερους browsers. 


Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!