Πως να βρείτε τη κλεμμένη σας φωτογραφική μηχανή

Υπάρχει τρόπος να βρείτε τη χαμένη φωτογραφική σας μηχανή αρκεί να κάνετε την παρακάτω διαδικασία...
Οι σύγχρονες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές αποθηκεύουν τον αύξοντα αριθμό τους στα μεταδεδομένα των εικόνων που λαμβάνουν. Αν κάποιος που έχει κλέψει την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή σας, τραβάει φωτογραφίες και τις προσθέτει στο διαδίκτυο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον σειριακό αριθμό για να εντοπίσετε την κάμερα. Ένας εύκολος τρόπος για να μπορείτε να το κάνετε αυτό είναι μέσω της ιστοσελίδας Stolen Camera Finder.


Το Stolen Camera Finder είναι μια δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία που ψάχνει στη βάση δεδομένων της για τις φωτογραφίες οι οποίες προέρχονται από την εκάστοτε κλεμμένη φωτογραφική μηχανή μέσω του serial number της κάθε μηχανής ή του ειδικού κωδικού που έχει κάθε φωτογραφία (exif data) .


Το Stolen Camera Finder χρησιμοποιεί τον αύξοντα αριθμό που είναι αποθηκευμένος στη φωτογραφία σας για να αναζητήσει στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με την ίδια κάμερα.
Έτσι με αυτόν το τρόπο μπορείτε να ανεβάσετε μια παλιά σας φωτογραφία τραβηγμένη με την κάμερα που έχετε χάσει (το site δεν κρατά τις φωτογραφίες σας αλλά μόνο το exif data της φωτογραφίας) και η ιστοσελίδα να "ψάξει" στη βάση δεδομένων αλλά ακόμα και σε ιστοσελίδες που φιλοξενούν φωτογραφίες.

Το Stolen Camera Finder λειτουργεί για τις περισσότερες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Για μια πλήρη λίστα με τα υποστηριζόμενα μοντέλα, ανατρέξτε στην ιστοσελίδα με τις συμβατές μηχανές.
Δοκιμάστε το , και ας είναι αχρείαστο!

Πηγή:http://www.stolencamerafinder.com/howitworks.jsp


1 σχόλια:

πτυχιακές εργασίες said...

Πολύ καλή συμβουλή..δεν γνώριζα τη σελίδα Stolen Camera Finder. Ευχαριστώ!

Post a Comment

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.
Αν δεν βλέπετε το σχόλιό σας μετά την καταχώρησή του, είναι επειδή περιμένει προέγκριση, μην το γράφετε δύο φορές.

       
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blog - Widget
loading...