Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύεις τις ντομάτες | το Χρήσιμο

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύεις τις ντομάτες

Best way to store tomatoes Ξέρεις ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την αποθήκευση της ντομάτας;...







Αν και συνήθως συνιστάται να αποθηκεύουμε τις ντομάτες σε θερμοκρασία δωματίου καθώς διατηρούν καλύτερα τη γεύση και την υφή τους, δεν είναι και τόσο απλό. 

Ακολουθούν οι βέλτιστες πρακτικές ανάλογα με το βαθμό ωρίμανσης της ντομάτας:

Για τις άγουρες:
Κρατήστε τις άγουρες πράσινες ντομάτες με την πλευρά του κοτσανιού προς τα κάτω, τοποθετήστε τις σε μια χάρτινη σακούλα ή σε ένα κουτί από χαρτόνι σε ένα μόνο στρώμα. Τοποθετήστε το σε δροσερό χώρο μέχρι να γίνουν κόκκινες.

Για τις ώριμες ντομάτες:
Οι τέλεια ώριμες ντομάτες θα πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου στον πάγκο μακριά από το ηλιακό φως. Βεβαιωθείτε ότι είναι σε ένα μόνο στρώμα, να μην αγγίζει η μία την άλλη και με το κοτσάνι προς τα πάνω. Καταναλώστε μέσα σε μερικές ημέρες.

Για τις παραγινωμένες ντομάτες:
Οι υπερβολικά ώριμες ντομάτες που είναι μαλακές και με πολύ κόκκινη σάρκα διατηρούνται καλύτερα στο ψυγείο. Ο κρύος αέρας θα κρατήσει τις ντομάτες από το να ωρίμασουν περισσότερο και θα διατηρηθούν για άλλες τρεις ημέρες. Πριν καταναλώσετε τις ντομάτες, βγάλτε τις από το ψυγείο και αφήστε τις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό θα επιτρέψει στα φρούτα (ναι είναι φρούτα οι ντομάτες και όχι λαχανικά!) να αναπτύξουν κάποια απο τη γεύση που έχουν χάσει λόγω της ψύξης.

Όσον αφορά τις σάλτσες ή τις σούπες που περιέχουν ντομάτα καλό είναι να τις βάζουμε στη συντήρηση του ψυγείου μας!


Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!