Ξέρεις ποια είναι η καλύτερη ώρα να βάλεις βενζίνη; | το Χρήσιμο

Ξέρεις ποια είναι η καλύτερη ώρα να βάλεις βενζίνη;

αντλία βενζίνης4 συμβουλές για οικονομία στη βενζίνη...











  1. Γέμισε το όχημά σου νωρίς το πρωί. Γιατί η θερμοκρασία εδάφους είναι χαμηλή. Σ’ όλα τα πρατήρια βενζίνης οι δεξαμενές είναι υπόγειες. Άρα, όσο πιο κρύο είναι το έδαφος, τόσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα του καυσίμου. Αν γεμίσεις απόγευμα, ή βράδυ, το λίτρο σου δεν θα είναι ακριβώς ένα λίτρο.
  2. Όταν γεμίζεις ο ίδιος σε self service πρατήριο, μην βάζεις την αντλία στην υψηλή ταχύτητα. Απ’ τις τρεις ταχύτητες/στάδια: χαμηλό στάδιο, μεσαίο κι υψηλό, το χαμηλό ελαχιστοποιεί τους ατμούς που δημιουργούνται απ’ την βενζίνη. Σε όλες τις μάνικες προκαλείται μια επιστροφή ατμού. Εάν γεμίζετε στο γρήγορο, ένα μέρος του καυσίμου, που πηγαίνει στο ρεζερβουάρ γίνεται ατμός βενζίνης. Αυτός ο ατμός γυρίζει πίσω στην υπόγεια δεξαμενή του βενζινάδικου κι έτσι στην πραγματικότητα παραλαμβάνεις λιγότερο καύσιμο.
  3. Ένα απ’ τα σημαντικότερα είναι να κάνεις ανεφοδιασμό, όταν το απόθεμα βενζίνης είναι περίπου στη μέση. Διότι, όσο περισσότερο καύσιμο έχεις στο ρεζερβουάρ, τόσο λιγότερος αέρας υπάρχει στο διαθέσιμο χώρο του. Η βενζίνη εξατμίζεται γρηγορότερα απ’ ό,τι μπορείς να φανταστείς.
  4. Εάν την ώρα που πας για ανεφοδιασμό, δεις ότι γίνεται ανεφοδιασμός του βενζινάδικου από το βυτιοφόρο, μη γεμίσεις. Είναι πολύ πιθανό το καύσιμο να έχει ανακατευτεί.

extra tip: το βελάκι στο στο δείκτη βενζίνης του αυτοκινήτου σου δείχνει σε ποια μεριά είναι το ρεζερβουαρ καυσίμου!

Δες επίσης Tips για οικολογική και οικονομική οδήγηση

Πηγή


Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!