Χρήσιμα tips για τα παπούτσια σας | το Χρήσιμο

Χρήσιμα tips για τα παπούτσια σας

Χρήσιμα για την επιλογή του σωστού παπουτσιού...








Εάν τα άκρα από τα κορδόνια έχουν φθαρεί τα βουτάμε σε βερνίκι νυχιών.

Η μυρωδιά των παπουτσιών μπορεί να αντιμετωπιστεί με μαγειρική σόδα. Πασπαλίστε το εσωτερικό του παπουτσιού με μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας και αφήστε να δράσει όλη τη νύχτα. Το πρωί, τινάξτε τα παπούτσια για να αφαιρέσετε τη σόδα. 
Ένας άλλος περίεργος τρόπος είναι να βάλετε τα παπούτσια στη κατάψυξη! Όχι όμως έτσι σκέτα αλλά μέσα σε πλαστική σακούλα που να κλείνει αεροστεγώς. Αφήστε τα παπούτσια στην κατάψυξη όλο το βράδυ για να σκοτώσετε όλα τα βακτήρια, τα βακτήρια που προκαλούν τις μυρωδιές δεν μπορούν να επιβιώσουν σε τόσο χαμηλή θερμοκρασία.
Βγάλτε τα παπούτσια από την κατάψυξη και αφήστε τα να επανέλθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Περιμένετε να ξεπαγώσουν και φορέσετε τα και πάλι!



Αν μπορείτε, καλό είναι να μη φοράτε κάθε μέρα το ίδιο ζευγάρι για να αφήνετε τα παπούτσια να "ξεκουράζονται". Αυτό όχι μόνο παρατείνει τη διάρκεια ζωής των παπουτσιών, αλλά είναι πραγματικά καλό για τα πόδια σας. Θα ήταν πραγματικά καλό να έχετε τουλάχιστον 2 διαφορετικά στυλ παπουτσιού για να αλλάζετε κάθε δεύτερη μέρα.
Αυτό δίνει στα παπούτσια σας χρόνο να στεγνώσουν (τα πόδια ιδρώνουν ακόμα και αν δε το έχετε παρατηρήσει) αλλά και επιβραδύνει τη διάλυση των παπουτσιών σας.

Φορώντας το ίδιο παπούτσι κάθε μέρα, χρησιμοποιούνται οι ίδιοι μυικοί ιστοί στα πόδια σας όλη μέρα. Όταν αλλάζετε παπούτσια (κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ακόμα καλύτερο) προσφέρετε ανακούφιση στους πονεμένους μύες των ποδιών.
Να θυμάστε ότι τα διαφορετικά στυλ παπουτσιών χρησιμοποιούν διαφορετικούς μύες.

Αν βράχηκαν τα παπούτσια σας μπορείτε να τα στεγνώσετε εύκολα γεμίζοντας τα με εφημερίδα. Επιπλέον τυλίξτε τα σε εφημερίδα και αφήστε τα σε ζεστό μέρος. Η εφημερίδα θα απορροφήσει την υγρασία.

Οι σωστές κάλτσες
Η σωστή κάλτσα μπορεί να κάνει τη διαφορά για την τέλεια εφαρμογή στο παπούτσι. Όταν αγοράζετε παπούτσια, βεβαιωθείτε ότι φοράτε κάλτσες που είναι κατάλληλες για τα παπούτσια. Για παράδειγμα, εάν προσπαθείτε για μπότες που θα φοράτε κάλτσες με βαριά, μην τα δοκιμάσετε με λεπτή νάιλον.

Η σωστή στιγμή
Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από την αγορά ενός ζευγαριού παπουτσιών που νόμιζες ότι ήταν τέλειο και μετά να υποφέρουν τα πόδια από τη στενή εφαρμογή. Για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο, δοκίμασε τα παπούτσια τις απογευματινές ώρες της ημέρας όταν τα πόδια σου είναι πιο πρησμένα.

Το αριστερό μου πόδι!
Κανείς δεν είναι τέλειος. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα άτομα (περίπου 60%) έχει ένα πόδι που είναι μεγαλύτερο από το άλλο. Για τους περισσότερους ανθρώπους, το μεγαλύτερο πόδι  είναι το αντίθετο από το χέρι με το οποίο γράφουν. Επειδή το παπούτσι πρέπει να ταιριάζει άνετα στο μεγαλύτερο πόδι σας, δοκιμάστε το παπούτσι πρώτα στο μεγαλύτερο σας πόδι.



Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!