Monday, June 25, 2012

Πως να καθυστερήσετε την ωρίμανση της μπανάνας

μπανάνα
Δείτε πως να διατηρήσετε περισσότερο τις μπανάνες σας...
Αν θέλετε να διατηρηθούν περισσότερο οι μπανάνες σας τότε ξεχωρίστε τις από τα κοτσάνια τους ώστε να μην είναι όλες μαζί σε ένα τσαμπί. Αυτό συμβαίνει διότι όταν είναι στο τσαμπί βγάζουν αιθυλένιο και ωριμάζουν πιο γρήγορα. Κράτησε τες σε δροσερό μέρος, τοποθέτησε τις στο ψυγείο.

Αν όμως θέλετε να ωριμάσουν γρήγορα , βάλτε τις σε μια σακούλα μαζί με ένα μήλο ή μια ντομάτα. Αν τις θες άμεσα ώριμες τότε βάλε τις στο φούρνο στους 70 βαθμούς και μόλις εμφανίσουν τα μαύρα στίγματα είναι έτοιμες!
ωριμες μπανανες


extra info: Σύμφωνα με ιαπωνική επιστημονική έρευνα, οι ώριμες μπανάνες, με τις μαύρες κηλίδες στο φλοιό τους, παράγουν μια ουσία που ονομάζεται TNF (tumor necrosis factor-παράγοντας νέκρωσης όγκων), η οποία έχει την ικανότητα να καταπολεμά τα μη φυσιολογικά κύτταρα.
Όσο πιο σκούρες οι κηλίδες τόσο το καλύτερο. Ως εκ τούτου, όσο πιο ώριμη η μπανάνα τόσο μεγαλύτερη είναι η αντικαρκινική προστασία!


Πηγή

       
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blog - Widget
loading...