Γνώρισε τα κάστρα τους πύργους και τα φρούρια της Ελλάδας | το Χρήσιμο

Γνώρισε τα κάστρα τους πύργους και τα φρούρια της Ελλάδας

Castles, towers, fortresses of Greece
Δες που υπάρχουν κάστρα, πύργοι και φρούρια στην Ελλάδα...

Στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότερα από 1000 Μεσαιωνικά & Νεότερα Κάστρα, Φρούρια και Πύργοι.


Ο Καστρολόγος φιλοδοξεί να καταγράψει τα περισσότερα από αυτά, με βασικές πληροφορίες και φωτογραφίες.

To αντικείμενο του Καστρολόγου (www.kastra.eu) είναι τα Ελληνικά Κάστρα. Σκοπός είναι η καταγραφή σε μια βάση δεδομένων και η παρουσίαση όλων των Κάστρων, Φρουρίων, Πύργων και Μεσαιωνικών Τειχών που υπάρχουν στην Ελλάδα

Η χρονική περίοδος που εξετάζεται είναι το διάστημα από την αρχή του Μεσαίωνα, (4ος-5ος αιώνας μ.Χ.), μέχρι τον 19ο αιώνα.

Στην τελική του μορφή ο ιστότοπος θα παρέχει πληροφορίες για περίπου 1000 οχυρώσεις της Μεσαιωνικής και Μεταβυζαντινής περιόδου. Μέχρι στιγμής έχει 855.

Σημειωτέον ότι δεν υπάρχει άλλος διαδικτυακός τόπος που να καλύπτει το σύνολο των Ελληνικών Κάστρων. Γενικά υπάρχει έλλειψη πληροφοριών για το θέμα τόσο στη βιβλιογραφία όσο και στο διαδίκτυο. Ο «Καστρολόγος» έχει τη σεμνή φιλοδοξία να καλύψει αυτό το κενό.

Αν θες να νοικιάσεις αυτοκίνητο προτείνω την Rental Cars είναι του Booking και σου βρίσκει τα πιο φθηνά αυτοκίνητα για να περιηγηθείς και να επισκεφτείς τα κάστρα της Ελλάδας!

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά ΚάστραΘες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.