Πως να απαλλαγείς από τις αράχνες | το Χρήσιμο

Πως να απαλλαγείς από τις αράχνες

spider pest control
Έχεις αραχνοφοβία; Μάθε πως να διώξεις τις αράχνες με φυσικό τρόπο...
Καθαριότητα
Καθαρίζοντας το σπίτι σε τακτά διαστήματα θα βοηθήσει στο να διώξεις τις ανεπιθύμητες αράχνες. Συνιστάται ιδιαιτέρως το σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα, το άδειασμα των σκουπιδιών και ο καθαρισμός σε ντουλάπες και συρτάρια.

Σφράγισε τις ρωγμές
Οι ρωγμές στους τοίχους είναι η ιδανική κρυψώνα για τις αράχνες, κάλυψε τις και επιδιόρθωσε τις για καλύτερα αποτελέσματα.

Ξύδι
Το ξύδι είναι μη επιβλαβές μη τοξικό και άκρως αποτελεσματικό για να κρατήσεις τις αράχνες και πολλά έντομα έξω από το σπίτι σου.

Μέντα, δυόσμος
Ακόμα ένα φυσικό εντομαπωθητικό είναι το έλαιο μέντας. Είναι μη δηλητηριώδες και μυρίζει καλύτερα από το ξύδι. Αν και δεν έχει μεγάλη διάρκεια η επίδραση του μπορείς να ψεκάσεις έλαιο μέντας με νερό γύρω από παράθυρα, πόρτες και ρωγμές μια φορά την εβδομάδα.

Μαγειρική σόδα
Οι αράχνες είναι πολύ ευαίσθητες στη μυρωδιά της μαγειρικής σόδας. Μπορείς αντί να ψεκάσεις με σοδόνερο να απλώσεις τη σκόνη της μαγειρικής σόδας.

Ξύλο από κέδρο
Μια άλλη λύση για τις αράχνες και τους σκόρους είναι να τοποθετήσουμε μερικά  πριονίδια από κέδρο έξω από το σπίτι καθώς και στα ντουλάπια και στις γωνίες. Επίσης ένα μεγάλο μπωλ από πριονίδια κέδρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως διακοσμητικό στοιχείο.

Γάτες
Οι καλύτεροι κυνηγοί της φύσης, οι γάτες θα διώξουν τις αράχνες από το σπίτι με το πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Κάστανα
Τοποθέτησε κάστανα στα πρεβάζια των παραθύρων προκειμένου να αποτρέψεις την είσοδο των αραχνών στο σπίτι. Είναι αποτελεσματικά και ωραία σαν διακοσμητικό στοιχείο.

Έλαια από εσπεριδοειδή
Ένα από τα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά φυσικά αρώματα είναι το έλαιο εσπεριδοειδών.
Πρόσθεσε μερικές κουταλιές λάδι εσπεριδοειδών σε ένα μπουκάλι ψεκασμού με ένα ποτήρι νερό και χρησιμοποίησέ το σε τοίχους, παράθυρα και στις ρωγμές. Είναι εύκολο, είναι φυσικό και θα απαλλαγείς από τις αράχνες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.