Πως καθαρίζει η ανοξείδωτη επιφάνεια | το Χρήσιμο

Πως καθαρίζει η ανοξείδωτη επιφάνεια

how to clean stainless steel
Πως να καθαρίσεις τις inox επιφάνειες με φυσικό τρόπο...

Καθάρισε τις ανοξείδωτες επιφάνειες με 2 μόλις συστατικά

Τι θα χρειαστείς:


  • Ξύδι (σε ένα μπουκάλι ψεκασμού λειτουργεί καλύτερα) 
  • Χαρτοπετσέτες (προαιρετικά) 
  • Πολύ μαλακό πανί ή πανί μικροϊνών 
  • Λάδι (ελαιόλαδο)


Θα πρέπει πρώτα να δούμε τη φορά που έχει το inox, κάθε ανοξείδωτη επιφάνεια έχει κάποια "νερά"  που δείχνουν προς μια κατεύθυνση οριζόντια ή κάθετα. Για να τα καθαρίσεις θα πρέπει να το κάνεις προς τη φορά τους.

Ψέκασε την επιφάνεια με ξύδι και σκούπισε με το πανί από μικροίνες ή με χαρτοπετσέτα προς τη φορά που έχουν τα νερά της επιφάνειας οριζόντια ή κάθετα. Το ξύδι θα διώξει τυχόν βρωμιές και θα δώσει μια πρώτη γυαλάδα.

Χρησιμοποίησε το λάδι για λάμψη: ρίξε λίγο λάδι στο πανί από μικροίνες και ξεκίνα να γυαλίζεις την ανοξείδωτη επιφάνεια προς τη φορά που είναι τα "νερά" της. Θα γυαλίσει σαν καινούρια!Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.