Πως να καθαρίσετε σωστά τα gadget σας χωρίς να τα καταστρέψετε | το Χρήσιμο

Πως να καθαρίσετε σωστά τα gadget σας χωρίς να τα καταστρέψετε

clean gadget
 Ας δούμε τι χρειαζόμαστε για τον καθαρισμό τους, και πώς να το κάνουμε χωρίς να τα βλάψουμε.
Ανεξάρτητα από το πόσο καθαρό είναι το σπίτι σας , οι υπολογιστές και τα gadgets σας είναι βέβαιο ότι θα είναι λίγο βρώμικα εδώ και εκεί.

Τα gadget μας δεν είναι τόσο ανθεκτικά όσο φανταζόμαστε και με το να τα ψεκάζουμε με κάποιο καθαριστικό αμφιβόλου ποιότητας και μετά να τα σκουπίζουμε με μία χαρτοπετσέτα μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα από ότι επιθυμούμε.
Ωστόσο είναι εξαιρετικά εύκολο να τα καθαρίσουμε αρκεί να το κάνουμε σωστά με απλά είδη οικιακής χρήσης.

  • Καθαρίστε την οθόνη σας με νερό και λευκό ξύδι
Οι LCD οθόνες είναι αρκετά λεπτές, και δεν θέλετε να ασκήσετε ισχυρή πίεση πάνω τους, γιατί αυτό μπορεί να κάψει τα pixels. Αντ 'αυτού, κλείστε την οθόνη σας (ώστε να μπορείτε να δείτε καλύτερα τα βρώμικα σημεία), και πάρτε ένα στεγνό πανί από μικροίνες. Από εκεί, απλά σκουπίστε απαλά την οθόνη. Εάν είναι αρκετά βρώμικη , χρησιμοποιήστε ένα μείγμα 50/50 νερό και λευκό ξύδι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό καθαριστικό για οθόνες εάν επιθυμείτε, αλλά το μείγμα  ξύδι/νερό  λειτουργεί μια χαρά. Εάν μπορείτε, όμως χρησιμοποιήστε αποσταγμένο νερό αντί για νερό βρύσης, γιατί το νερό της βρύσης είναι πιθανόν να αφήσει λευκές κηλίδες στην οθόνη σας από το άλατα.

Να θυμάστε, να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό πανί, κατά προτίμηση μικροϊνών. Μην χρησιμοποιείτε τίποτα όπως χαρτί, χαρτοπετσέτες ή χαρτί υγείας, γιατί μπορεί να γρατζουνίσει την οθόνη σας. Επίσης θυμηθείτε να μην ψεκάζετε το υγρό στην οθόνη , είναι καλύτερα να ψεκάζετε στο πανί σας πρώτα.


  • Καθαρίστε το πληκτρολόγιο σας με πεπιεσμένο αέρα και οινόπνευμα .
Αν το πληκτρολόγιο σας είναι βρώμικο μπορείτε να το φυσήξετε με ένα πιστολάκι με κρύο αέρα ώστε να καθαρίσει τη σκόνη ανάμεσα από τα πλήκτρα. Για τα πλήκτρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο βαμβάκι με οινόπνευμα ή μια παλιά οδοντόβουρτσα.
Επίσης, μην ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε το πληκτρολόγιο σας off (αν είναι ασύρματο) ή αποσυνδέστε το (αν είναι ενσύρματο) πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό του.

  • Καθαρίστε το ποντίκι σας με λίγο νερό ή οινόπνευμα
 Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να το αναποδογυρίσετε  και να πάρετε μια μπατονέτα για τα μαξιλαράκια από καουτσούκ, και να το καθαρίσετε με νερό ή οινόπνευμα. Για τα κουμπιά του ποντικιού, θα πρέπει να μπορείτε να το καθαρίσετε με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε το πληκτρολόγιο  με μια μπατονέτα για να τρίψετε μακριά τις βρωμιές. Επίσης, θυμηθείτε να απενεργοποιήσετε ή αποσυνδέσετε το ποντίκι σας πριν τον καθαρισμό.



  • Καθαρίστε το Touch Screen gadget σας με νερό και ξύδι 

Όπως και με την οθόνη σας, το καλύτερο καθαριστικό για μια συσκευή με οθόνη αφής είναι 50/50 μείγμα αποσταγμένο νερό και ξύδι. Οι οθόνες αφής είναι λίγο πιο ανθεκτικές από ότι οι LCD οθόνες, εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι φτιαγμένες να αγγίζονται, έτσι μπορείτε να πιέσετε περισσότερο για  τους δύσκολους λεκέδες. Ακριβώς όπως και πριν, χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών και ψεκάστε το πανί με μια μικρή ποσότητα υγρού και όχι στην οθόνη, πριν το σκουπίσετε. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε είναι να πέσει υγρό στο κινητό σας τηλέφωνο και να ακυρωθεί η εγγύησή του ή ακόμη χειρότερα να βραχυκυκλώσει.


Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!