Χρήσιμα για ταξίδι στη Πράγα , Τσεχία | το Χρήσιμο

Χρήσιμα για ταξίδι στη Πράγα , Τσεχία


useful tips for PragueΗ Τσεχία βρίσκεται στη κεντρική Ευρώπη με πρωτεύουσα την ιστορική πόλη της Πράγας και νόμισμα τη Τσέχικη Κορώνα ...






περίπου η ισοτιμία είναι γύρω στις 24-25 κορώνες το 1 ευρώ.

Με το που φτάσετε στο αεροδρόμιο κάντε συνάλλαγμα αλλά όχι πολλά λεφτά γιατί η  ισοτιμία στο αεροδρόμιο είναι καθαρό κλέψιμο, απλά κάντε να έχετε κορώνες για το εισιτήριο του λεωφορείου προς τη πόλη το οποίο κοστίζει γύρω στις 25 κορώνες.

Σας προτείνω το: Exchange, βρίσκεται στην Kaprova 14 (γωνία οδών Maislova και Kaprova) η πιο συμφέρουσα επιλογή και χωρίς κρυφές προμήθειες .

Ως προς το κλίμα ενδεικτικά ο χειμώνας είναι ψυχρότερος από τα άλλα κράτη της κεντρικής Ευρώπης ενώ το καλοκαίρι χαρακτηρίζεται ως θερμό,το χειμώνα εφοδιαστείτε με ότι πιο ζεστό ρούχο έχετε, ισοθερμικά κτλ.


Η επίσημη γλώσσα είναι η Τσέχικη ενώ αρκετοί κάτοικοι μιλούν και τα Γερμανικά ενώ τα Αγγλικά είναι ίσως περισσότερο διαδεδομένα στα ξενοδοχεία, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης αν και δύσκολα θα συνεννοηθείς λόγο του ότι δεν τα γνωρίζουν τόσο καλά.

Για εκδρομές προτείνω το γραφικό χωριουδάκι Cesky Krumlov και την ιστορική πόλη με τα σπά Karlovy Vary!

Το Τσέχικο τοπίο ανεπηρέαστο από πέρασμα των αιώνων παραμένει βγαλμένο από παραμύθι με τα πέτρινα σοκάκια και τα γραφικά κτήρια, το σίγουρο είναι ότι θα βγάλετε πολλές φωτογραφίες ,αγοράστε μεγάλη κάρτα μνήμης.


Τα αξιοθέατα ποικίλλουν και καλύπτουν τα γούστα ακόμα και των πιο απαιτητικών.
Η Πράγα έχει πολύ καλό σύστημα συγκοινωνιών αν μπορείτε κοιτάξτε να μείνετε κοντά σε σταθμό του μετρό,το κέντρο της Πράγας είναι στους σταθμούς μετρό Muzeum, Mustek και Staromestska. Εγώ έμεινα στη περιοχή Prague 1, τη Πράγα τη χωρίζουν σε περιοχές η Πράγα 1 είναι η κεντρική!
Αξίζει να επισκεφτείτε την λιθόστρωτη γέφυρα του "καρόλου", τον δρόμο των Αλχημιστών (η χρυσό δρομάκι) από τον 15αιώνα , το ιστορικό κέντρο της Πράγας , το Κάστρο και για μια εκδρομή εκτός Πράγας, προτείνω το γραφικό χωριό Cesky Krumlov 170χλμ νότια της Πράγας,θα πάτε με λεωφορείο είναι το πιο φτηνό μέσο 2:30 ώρες μακριά, με τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική του και το υπέροχο ποτάμι που διασχίζει το γραφικό χωριουδάκι.



Τα παραδοσιακά φαγητά της Τσεχίας καλύπτουν τη διεθνή κουζίνα και έχουν ιδιαίτερη έφεση στο κρέας,θα χορτάσετε καλό φαγητό συνοδευόμενο πάντοτε με ένα ποτήρι μπύρα.Οι μπύρες τους είναι πιο φτηνές από να παραγγείλετε ένα μπουκάλι νερό, προτιμήστε τις, κάνουν εξαιρετική μπύρα οι Τσέχοι, προτείνω την Pilsner Urquell η οποία εξάγεται κιόλας.

 Ένα από τα πιο αξιόλογα και φτηνά εστιατόρια που το προτιμάνε οι ντόπιοι είναι το Kolkovna στο οποίο αξίζει να δοκιμάσετε τη περίφημη πατατόσουπα με μανιτάρια η οποία σερβίρεται μέσα σε ένα "καρβελακι" ψωμί αντί για πιάτο, κοστίζει γύρω στα 4 ευρώ.
Στα τσέχικα λέγεται bramboračka.





Για καφέ προτιμήστε το cafe savoy όπου έχει υπέροχα γλυκά και πολύ καλο φαγητό καλό είναι να πάτε νωρίς το απόγευμα γιατί συνήθως έχει πολύ κόσμο.


Γενικά είναι μια πολύ όμορφη πόλη και καλό είναι να πάτε και χειμώνα προς Χριστούγεννα να τη δείτε στολισμένη αλλά και άνοιξη προς καλοκαίρι αν δεν αντέχετε το κρύο.
















 






Booking.com
Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay UK, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!