Επιστροφή αναδρομικών συνταξιούχων, κατέβασε τις αιτήσεις | το Χρήσιμο

Επιστροφή αναδρομικών συνταξιούχων, κατέβασε τις αιτήσεις

αιτησεις για εφκα και ετεαεπ Κατέβασε τις αιτήσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων εδώ ή κάνε την αίτηση online, βήμα βήμα η διαδικασία...








*Update οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, έχω γράψει βήμα βήμα πως γίνεται η διαδικασία παρακάτω στο άρθρο!

Έως τέλος του έτους 2018 οι συνταξιούχοι καλό είναι να κατεβάσουν τις αιτήσεις για την κύρια σύνταξη και επικουρικό, να τις συμπληρώσουν και να τις καταθέσουν στον ΕΦΚΑ για την κύρια σύνταξη και ΕΤΕΑΕΠ για επικουρικό, να κρατήσουν αντίγραφο των κατατεθησομένων αιτήσεων με αριθμό πρωτοκόλλου.

Κάθε υπηρεσία ΕΦΚΑ είναι υποχρεωμένη να δεχτεί την αίτηση του πολίτη . Όπου δεν υπάρχει γραφείο ΕΤΕΑΕΠ  (επικουρικό) η αίτηση να σταλεί με κούριερ στην διεύθυνση ( προς ΕΤΕΑΕΠ Φιλελλήνων 13-15 Αθήνα 10557 τηλ. 2103275000 με απόδειξη παραλαβής και αριθμό πρωτοκόλλου το οποίο θα σας επιστρέψει πίσω η courier.

Πολλοί φίλοι ψάχνουν να βρουν τις αιτήσεις, τις ανέβασα εδώ για να μπορέσετε να τις κατεβάσετε και να τις εκτυπώσετε!

Πατώντας πάνω στο σύνδεσμο το αρχείο κατεβαίνει στον υπολογιστή σας!

ΑΙΤΗΣΗ ΕΤΕΑΕΠ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΦΚΑ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΥ

Αν το βρήκατε χρήσιμο πατήστε like στη σελίδα στο facebook!

Update

ΕΦΚΑ
Ηλεκτρονικά θα γίνει η αίτηση των συνταξιούχων για την διεκδίκηση των μειώσεων στις συντάξεις

Από 22 Οκτωβρίου 2018 τίθεται σε λειτουργία on line εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεως που αφορά στη διακοπή μειώσεων που έχουν εφαρμοστεί στην κύρια και την επικουρική σύνταξη.

Η σχετική ανακοίνωση του ΕΦΚΑ έχει ως εξής:

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, ανταποκρινόμενη άμεσα στην ανάγκη διευκόλυνσης των καθημερινών συναλλαγών των συνταξιούχων με τον Φορέα, θέτει από σήμερα σε λειτουργία, on line εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεως που αφορά στη διακοπή μειώσεων που έχουν εφαρμοστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 4051/2012 και του άρθρου πρώτου παρ. ΙΑ υποπαρ. ΙΑ.5 και υποπαρ. ΙΑ.6 του ν. 4093/2012 στην κύρια και την επικουρική σύνταξη.

Η εν λόγω αίτηση θα απευθύνεται προς τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ή τους τομείς επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ, από όπου λαμβάνει ο συνταξιούχος την κύρια/επικουρική σύνταξη, και αποσκοπεί πρωτίστως στη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων και στην αποφυγή σώρευσης αιτήσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες πληρωμών συντάξεων.

Η on line εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον διαδικτυακό ιστότοπο του ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr, στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες για συνταξιούχους και υποβάλλεται με τους κωδικούς TaxisNet.
Θα χρειαστεί επίσης να έχετε και τους κωδικούς ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.

Στην ηλεκτρονική αίτηση  υπάρχει προσυμπληρωμένο κείμενο (σημείο Α) που λέει «Παρακαλώ να μην εφαρμοστούν οι μειώσεις που έχουν καθοριστεί με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 4051/2012 και του άρθρου πρώτου παρ. ΙΑ υποπαρ. ΙΑ.5 και υποπαρ. ΙΑ.6 του ν. 4093/2012 στην κύρια και την επικουρική σύνταξη που λαμβάνω».

Στο αμέσως επόμενο πεδίο οι συνταξιούχοι θα επιλέξουν την περιφερειακή υπηρεσία του ΕΦΚΑ από την οποία συνταξιοδοτούνται. Οσοι έχουν σύνταξη ΙΚΑ θα επιλέξουν το υποκατάστημα Μισθωτών της περιοχής ή της πόλης που διαμένουν και από το οποίο λαμβάνουν τη σύνταξη (π.χ.. Β’ Υποκατάστημα Μισθωτών Κορινθίας με έδρα την Κόρινθο, ή Ε’ τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Ανατολικής Αττικής κ.λπ.).

Το ίδιο θα πράξουν όσοι είναι συνταξιούχοι του Δημοσίου, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, των τραπεζών και του ΝΑΤ.

Οσοι είναι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, του ΤΣΜΕΔΕ, του ΤΣΑΥ, του Ταμείου Νομικών και του ΟΓΑ θα επιλέξουν στην ενότητα των «Μη Μισθωτών» το υποκατάστημα της περιοχής ή της πόλης που διαμένουν και παίρνουν τη σύνταξη.

Οσοι παίρνουν και επικουρική, συμπληρώνουν το πεδίο (Α2) που αφορά την αίτηση για το ΕΤΕΑΕΠ, επιλέγοντας το Ταμείο από το οποίο παίρνουν σύνταξη.

Στο τέλος της αίτησης, στο πεδίο Β, μπορούν να προσθέσουν το δικό τους κείμενο, για ανάλυση των περικοπών από το 2013 ως το 2018, αναδρομική επιστροφή των μειώσεων από το 2013 και μετά, ή από την ημερομηνία που έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας αντισυνταγματικές τις μειώσεις (10/6/2015) και ότι διατηρούν κάθε επιφύλαξη για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός τους.

Ας δούμε την διαδικασία για την online αίτηση αναδρομικών για τους συνταξιούχους βήμα βήμα:


  1. Πάτα στο σύνδεσμο www.efka.gov.gr 
  2. Έπειτα θα πρέπει να πατήσεις πάνω δεξιά που λέει Συνταξιούχοι (εικόνα 1) και μετά εκεί που γράφει Ηλεκτρονική Αίτηση συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ για τις μειώσεις στην κύρια και επικουρική σύνταξη (εικόνα 2)
  3. Μετά πατάς στο κίτρινο κουμπί που λέει Συνέχεια στο TAXISNET (εικόνα 3)
  4. Εδώ θα πρέπει να βάλεις το όνομα χρήστη σου και το κωδικό σου από το taxisnet και να πατήσεις το κουμπί είσοδος. (εικόνα 4)
  5. Έπειτα πατάς στο κουμπί Εξουσιοδότηση, ουσιαστικά εξουσιοδοτείς το ΙΚΑ να προσπελάσει τα στοιχεία σου (ΑΦΜ) που τηρούνται στην ΑΑΔΕ (εικόνα 5).
  6. Στην επόμενη σελίδα θα χρειαστεί να βάλεις στο πρώτο πεδίο το ΑΦΜ σου, στο δεύτερο πεδίο το ΑΜΚΑ σου και τέλος να πληκτρολογήσεις το κωδικό που θα σου δείξει, στο παραδειγμα μου είναι το fw3p5, αφού τα συμπληρώσεις όλα πατάς το κίτρινο κουμπί που λέει Είσοδος. Η επόμενη οθόνη αργεί λίγο, κάνε υπομονή μέχρι να ανοίξει. (εικόνα 6)
  7. Σε αυτή την οθόνη είναι η ηλεκτρονική αίτηση που θα πρέπει να συμπληρώσεις! Το Α1 πεδίο είναι για τον ΕΦΚΑ και το Α2 πεδίο είναι για το ΕΤΕΑΕΠ. Στο πεδίο Β της αίτησης θα πρέπει να συμπληρωθεί χειρόγραφα ότι, εκτός της διακοπής των μειώσεων επιθυμείς και την επιστροφή των ποσών που σου παρακρατήθηκαν από τότε μέχρι σήμερα. Παράλληλα, θα πρέπει να δηλωθεί ότι επιθυμείς ο ΕΦΚΑ να σου δώσει την αναλυτική κατάσταση των όσων χρημάτων κόπηκαν από μειώσεις και δώρα στο παραπάνω διάστημα. (εικόνα 7)
  8. Τέλος μόλις συμπληρώσεις την αίτηση μπορείς να πατήσεις το κουμπί κάτω δεξιά που λέει Αποστολή αίτησης. (εικόνα 8)
εικόνα 1












εικόνα 2













εικόνα 3


εικόνα 4











εικόνα 5
εικόνα 6
εικόνα 7
εικόνα 8






































































Πηγή,1,2











Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!