Wednesday, March 2, 2016

Οι χειρότερες τροφές για την εγκυμοσύνη

Foods to Avoid When You're Pregnant
Ποιες τροφές να αποφύγετε κατά την εγκυμοσύνη...




Έχουμε γράψει για τη καλύτερες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ας δούμε ποιες τροφές να αποφύγετε.





Κρέας, Πουλερικά & Θαλασσινά
ΤρόφιμαΤύποςΚαταλληλότητα
Επεξεργασμένο ΚρέαςΖαμπόν, σαλάμι, κρέας κοτόπουλου κλπΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ , εκτός αν μαγειρευτεί καλά τουλάχιστον στους 75 ° C και καταναλωθεί αμέσως μετά.
Ωμό ΚρέαςΚάθε ωμό κρέας, ωμό κοτόπουλο ή άλλα πουλερικά κτλΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Πουλερικά
Κρύο κοτόπουλο ή γαλοπούλα, π.χ. σάντουιτςΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Ζεστό κοτόπουλο take-awayΠροτιμήστε φρεσκομαγειρεμένα και φάτε τα ζεστά. Αποθηκεύστε τα περισσεύματα στο ψυγείο και ζεστάνετε τουλάχιστον στους 60oC καταναλώστε εντός μιας ημέρας μετά το μαγείρεμα.
ΣπιτικόΒεβαιωθείτε ότι το κοτόπουλο είναι μαγειρεμένο καλά τουλάχιστον στους 74oC ,καταναλώστε ενώ είναι ζεστό. Ζεστάνετε σε τουλάχιστον 60oC καταναλώστε εντός μιας ημέρας μετά το μαγείρεμα.
PatéΚατεψυγμένο paté ή κρέμα κρέατοςΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Θαλασσινά
Ωμά θαλασσινάΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Έτοιμα για κατανάλωση με απλή ψύξη αποφλοιωμένες γαρίδεςΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Μαγειρεμένο ψάρι και θαλασσινάΜαγειρέψτε καλά τουλάχιστον στους 63oC και καταναλώστε ενώ είναι ζεστό. Αποθηκεύστε τα περισσεύματα στο ψυγείο και ζεστάνετε τουλάχιστον στους 60oC, καταναλώστε εντός μιας ημέρας μετά το μαγείρεμα.
Sushi
Αγορασμένο από κατάστημαΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
ΣπιτικόΜην χρησιμοποιείτε ωμό κρέας ή θαλασσινά, καταναλώστε το αμέσως.
Μαγειρεμένο ΚρέαςΜοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο, κιμάΜαγειρέψτε καλά στους 71oC (μέτρια) καταναλώστε το ενώ είναι ζεστό.


Γαλακτοκομικά & Αυγά
ΤρόφιμαΤύποςΚαταλληλότητα
Τυριά
Μαλακό και ημίσκληρο τυρί, π.χ.μπρι, καμαμπέρ, ρικότα, φέτα, bleu κλπ.ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ, εκτός αν μαγειρευτεί καλά σε τουλάχιστον 75 ° C και καταναλωθεί αμέσως μετά.
Επεξεργασμένα τυριά,spreads, cottage, τυρί κρέμα κλπΑποθηκεύστε στο ψυγείο, να καταναλωθεί μέσα σε δύο ημέρες από το άνοιγμα της συσκευασίας.
Σκληρό τυρί, π.χ. τσένταρΦυλάσσεται στο ψυγείο.
Παγωτό
Soft serveΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Τηγανητό παγωτόΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Συσκευασμένο κατεψυγμένα παγωτόΔιατηρήστε το και καταναλώστε το παγωμένο.
Γαλακτοκομικά
Μη παστεριωμένο (ακατέργαστο)Μη το πιείτε ή το χρησιμοποιήσετε.
Παστεριωμένα, πχ, γάλα, κρέμες, γιαούρτιΕλέγξτε «ανάλωση κατά προτίμηση πριν» ή «χρήση-ημερομηνία λήξης. Ακολουθήστε τις οδηγίες αποθήκευσης.
Κρέμες
ΑγορασμένεςΜπορεί να καταναλωθεί κρύο, αν ανοίχτηκε πρόσφατα. Φυλάσσεται σε ψυγείο για να ζεστάνετε σε τουλάχιστον 60oC και χρησιμοποιήσετε μέσα σε μια ημέρα από το άνοιγμα. Ελέγξτε «ανάλωση κατά προτίμηση πριν» ή «χρήση-ημερομηνία λήξης.
ΣπιτικέςΜπορεί να καταναλωθούν κρύες, αν ανοίχτηκαν πρόσφατα. Φυλάσσονται στο ψυγείο, για ζέσταμα στους 60oC τουλάχιστον, χρησιμοποιήστε τις μέσα σε μια ημέρα από το άνοιγμα. Ελέγξτε την «ανάλωση κατά προτίμηση πριν» ή «χρήση-ημερομηνία λήξης.
Αυγά
Μαγειρεμένα πιάτα με αυγά, τηγανητά αυγά, ομελέτα, πίτα,quicheΜαγειρέψτε καλά τουλάχιστον στους 71oC. Μην χρησιμοποιείτε ραγισμένα ή βρώμικα αυγά.
Ωμά αυγά στο φαγητό, πχ. σπιτική μαγιονέζα, μους σοκολάτας, κέικ, pancakeΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Σε μη-κατεψυγμένα εμπορικά προϊόντα, πχ: μαγιονέζαΕλέγξτε «καλύτερα πριν» ή «χρήση-ημερομηνία λήξης. Ακολουθήστε τις οδηγίες αποθήκευσης.


Φρούτα & λαχανικά
ΤρόφιμαΤύπος
Καταλληλότητα
Σαλάτες
Προ-παρασκευασμένες ή προσυσκευασμένες σαλάτες, συμπεριλαμβανομένων φρουτοσαλάτα, π.χ από salad barΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
ΣπιτικέςΠλύνετε τα συστατικά της σαλάτας λίγο πριν την κατανάλωση της, αποθηκεύστε ότι έχει απομείνει στο ψυγείο και καταναλώστε μέσα σε μια μέρα.
ΦρούταΟλόκληρα νωπά φρούταΠλύνετε καλά πριν τη κατανάλωση.
Λαχανικά και βότανα
Φρέσκα λαχανικά και βόταναΠλύνετε καλά πριν τη κατανάλωση ωμού ή πλύνετε καλά πριν το μαγειρέψετε.
Κατεψυγμένα λαχανικάΜαγειρέψτε τα ,να μην καταναλωθούν ωμά.
ΦύτρεςMπρόκολο, κρεμμύδι, αλφαλαφα, τριφύλλι, ραπανάκι, μπιζέλι, φασόλια, σόγια κ.αΜην καταναλώσετε ωμά ή ελαφρώς μαγειρεμένα.


Άλλα τρόφιμα
ΤρόφιμαΤύπος
Καταλληλότητα
ΠερισσεύματαΜαγειρεμένο φαγητόΑποθηκεύστε τα περισσεύματα καλυμένα στο ψυγείο, καταναλώστε μέσα σε μια μέρα και πάντα ξαναζεστάνετε τουλάχιστον στους 60oC.
Κονσερβοποιημμένες τροφέςΚονσέρβες: φρούτα, λαχανικά, ψάρια κτλ.Αποθηκεύστε τα περισσεύματα σε καθαρά δοχεία στο ψυγείο, καταναλώστε μέσα σε μια μέρα.
ΓέμισηΓέμιση από κοτόπουλο ή πουλερικάΜην καταναλώσετε, εκτός αν μαγειρευτεί χωριστά και καταναλωθεί ζεστή.
ΧούμουςΑγορασμένο ή σπιτικόΑποθηκεύσετε στο ψυγείο, να καταναλωθεί μέσα σε δύο ημέρες από το άνοιγμα ή το μαγείρεμα.
ΣόγιαΌλα τα προϊόντα σόγιας, πχ: τόφου, γάλα σόγιας, γιαούρτι σόγιας κτλ.Ελέγξτε «ανάλωση κατά προτίμηση πριν» ή «χρήση-ημερομηνία λήξης. Ακολουθήστε τις οδηγίες αποθήκευσης.












Πηγές,1,2,3,4,5

       
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blog - Widget
loading...