Μυρίζει το πλυντήριο ρούχων; σου έχω τη λύση | το Χρήσιμο

Μυρίζει το πλυντήριο ρούχων; σου έχω τη λύση

how to get rid of smell in washing machine
Μερικά χρήσιμα tips για να μη μυρίζει το πλυντήριο ρούχων...







Χρήσιμα tips για να μη μυρίζει το πλυντήριο


1. Χρησιμοποιήστε τη συνιστώμενη ποσότητα σαπουνιού ή λιγότερο.

Τα εμπρόσθιας φόρτωσης πλυντήρια απαιτούν πολύ λιγότερο σαπούνι από τα πλυντήρια άνω φόρτωσης, δηλαδή 1-2 κουτάλια μέγιστο.
Η υπερβολική χρήση απορρυπαντικού θα προκαλέσει τη συσσώρευσή του στο δοχείο, το οποίο είναι η ιδανική τροφή για μούχλα.


2. Χρησιμοποιήστε ξύδι ως μαλακτικό ρούχων.

Το μαλακτικό, επίσης προκαλεί συσσώρευση στο δοχείο και στους σωλήνες του πλυντηρίου. Χρησιμοποιώντας λευκό ξύδι βοηθά στον καθαρισμό του συσσωρευμένου μαλακτικού και επιπλέον έχει και μαλακτικές ιδιότητες για τα ρούχα. Δοκίμασέ το και δε θα χάσεις!


3. Έλεγξε τα φίλτρα και τους εύκαμπτους σωλήνες.

Η βρωμιές δε συσσωρεύονται μόνο στο κάδο αλλά και στις σωλήνες αποστράγγισης. Το πλυντήριο μπορεί να φαίνεται καθαρό, αλλά εξακολουθεί να μυρίζει εξαιτίας των σωλήνων. Έλεγξε τακτικά το φίλτρο αποστράγγισης ,μήπως έχει φράξει σε κάποιο σημείο. Όταν ο σωλήνας αποχέτευσης είναι φραγμένος μούχλα και βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν προκαλώντας δυσάρεστες οσμές.


4. Άφηνε την πόρτα ανοιχτή.

Αφήνοντας την πόρτα του πλυντηρίου ανοικτή είναι η πιο σημαντική και η πιο προφανής λύση. Κλείνοντας την πόρτα σταματάει τη ροή του αέρα, αφήνοντας ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον. Αφήνοντας έστω και λίγο την πόρτα και τη θήκη του απορρυπαντικού ανοιχτή θα επιτρέψει στο πλυντήριο να στεγνώσει ώστε να μην αναπτυχθεί μούχλα.
Αν ακολουθήσεις τις παραπάνω συμβουλές το πλυντήριο και τα ρούχα σου δεν θα μυρίζουν ποτέ!


Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!