Διάφορες χρήσεις για το γάλα | το Χρήσιμο

Διάφορες χρήσεις για το γάλα

various uses of milkΕναλλακτικές χρήσεις για το γάλα...













Που μπορείς να χρησιμοποιήσεις το γάλα:


Βελτίωσε τη γεύση στα ψάρια
Για να κάνετε το κατεψυγμένο ψάρι πολύ νόστιμο, αφήστε το να μουλιάσει σε ένα μπολ με γάλα μέχρι να ξεπαγώσει τελείως. Η γεύση θα βελτιωθεί πολύ!

Μαλακώνει το δέρμα
Ετοίμασε ένα μπάνιο, στη συνέχεια συμπλήρωσε το μισό από αυτό με το γάλα. Ακούγεται πολύ παράξενο, αλλά εάν μουλιάσεις σε αυτό για περίπου 30 λεπτά, το δέρμα σου θα είναι απαλό όπως το δέρμα ενός μωρού!

Ανακουφίζει τα τσιμπήματα από τα έντομα
Ετοίμασε ένα διάλυμα από γάλα, νερό και αλάτι (όχι περισσότερο από 2 κουταλιές της σούπας αλάτι) και τοποθέτησέ το στο σημείο του τσιμπήματος.

Αφαιρέστε τους λεκέδες μελανιού
Τρίψτε το λεκέ για τα ρούχα σου με ένα μείγμα από γάλα και χυμό λεμονιού. Αφήστε το πάνω στο λεκέ όλη νύχτα και στη συνέχεια τοποθετήστε το ρούχο για πλύσιμο!

Γυαλίζει τα δερμάτινα παπούτσια
Πάρτε ένα καθαρό πανί και βουτήξτε το στο γάλα, στη συνέχεια, σκουπίστε τα δερμάτινα παπούτσια σας προσεκτικά για να έχετε μια άμεση λάμψη. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλα δερμάτινα προϊόντα εξίσου καλά!

Φτιάξτε το δικό σας γιαούρτι
Ανακατέψτε ένα ποτήρι γάλα με 1 κουταλιά λευκό ξύδι ή χυμό λεμονιού.

Γυαλιστικό ασημικών
Βουτήξτε τα ασημικά σε ένα μπολ με ξινό γάλα για 30 λεπτά. Κατόπιν, πλύνετε με ζεστό νερό και σαπούνι και στεγνώστε με ένα μαλακό πανί για να λάμψουν σαν καινούργια!

Βελτιώνει τη γεύση του καλαμποκιού
Ρίχνουμε το γάλα και το νερό σε ίση ποσότητα σε μια κατσαρόλα στη φωτιά. Βάζουμε και το καλαμπόκι και στη συνέχεια αφήνουμε να πάρει βράση, απολαύστε τη πλούσια γεύση!

Για το κήπο
Γεμίστε ένα χωνί με γάλα και νερό σε αναλογία 1 μέρος γάλα για 4 μέρη νερού χρησιμοποιήστε το για να φέρει νέα ζωή για τα φυτά σας.

Δώσε λάμψη στα έπιπλα
Χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα από γάλα και χυμό λεμονιού και χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί για να λάμψουν ξανά τα έπιπλα σας.

Καθαρίστε τα φυτά του σπιτιού σας
Βούτηξε ένα πανί σε γάλα και αφαίρεσε τη σκόνη από τα φύλλα των φυτών. Στη συνέχεια με ένα καθαρό πανί σκούπισε το γάλα και στέγνωσε τα φύλλα.

Για τις ραγισμένες πορσελάνες
Βάλτε τα ραγισμένα πιάτα μια μεγάλη κατσαρόλα. Γεμίστε το δοχείο με 2 φλιτζάνια (ή περισσότερα) γάλα και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα. Αφήστε τα να κρυώσουν και πλύνετε τα. Αυτό θα ξεπλύνει τα σημάδια των ρωγμών.
Καλύτερα να το χρησιμοποιείτε μετά την κόλληση.

Ανακουφίζει από τα εγκαύματα του ήλιου
Ανακατέψτε το γάλα με λίγο νερό και τοποθετήστε το στην επώδυνη περιοχή. Για εγκαύματα που καλύπτουν μεγάλες περιοχές, μια καλή ιδέα είναι να τοποθετήσετε τα ρούχα σας στο μείγμα και φορέστε τα για ανακούφιση και ταχύτερη επούλωση του δέρματος.

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!