Ετοίμασε το αυτοκίνητό σου για το χειμώνα | το Χρήσιμο

Ετοίμασε το αυτοκίνητό σου για το χειμώνα

get your car ready for winter
Πως να ετοιμάσεις το όχημα σου για το χειμώνα, τι πρέπει να κοιτάξεις...







10 tips για να ετοιμάσεις το αυτοκίνητο σου για το χειμώνα



1. Λάδια κινητήρα
Το πιο σημαντικό για τη καλή λειτουργία του κινητήρα του αυτοκινήτου ή της μηχανής σου.
Έλεγξε το εγχειρίδιο του οχήματός σου για τον ακριβή τύπο λαδιών που θα χρειαστείς. Συνήθως χρειάζονται λεπτότερα λάδια το χειμώνα.

2. Ψυκτικό υγρό
Έλεγξε τη στάθμη του ψυκτικού υγρού, σε ακραίες θερμοκρασίες θέλει προσοχή να ναι πάντα σε σωστή ποσότητα.

3. Μπαταρία
Έλεγξε τη καλή κατάσταση της μπαταρίας, στις χαμηλές θερμοκρασίες ο κινητήρας χρειάζεται περισσότερο φορτίο από τη μπαταρία για να ξεκινήσει οπότε έλεγξε για τη σωστή λειτουργία της μπαταρίας με το παρακάτω απλό τρόπο, άναψε τα φώτα και μετά βάλε μπρος το κινητήρα. Αν τα φώτα γίνουν πιο έντονα τότε μάλλον η μπαταρία σου πεθαίνει. Μπορείς να ελέγξεις και τα βολτ της μπαταρίας με ένα πολύμετρο ή να ζητήσεις από το μηχανικό σου να το κάνει για σένα.

4. Υαλοκαθαριστήρες και υγρό υαλοκαθαριστήρων
Άλλαξε το υγρό των υαλοκαθαριστήρων και συμπλήρωσε αν χρειάζεται, όσο για τους υαλοκαθαριστήρες καλό είναι να προμηθευτείς ένα νέο ζευγάρι πριν πιάσουν οι μεγάλες βροχές.

5. Γενικό έλεγχο
Κάνε ένα γενικό έλεγχο στο μηχανικό σου για τη καλή κατάσταση σε βασικά μέρη όπως μπουζί, φίλτρα αέρος βενζίνης, ιμάντες, φρένα, ελαστικά κτλ

6. Καλοριφέρ
Έλεγξε για τη καλή λειτουργία του συστήματος θέρμανσης της καμπίνας επιβατών, όπως και για τη σωστή λειτουργία του αντιψυκτικού τζαμιών.

7. Ελαστικά
Έλεγξε τα ελαστικά του αυτοκινήτου ένα σημαντικό κομμάτι για την ασφάλεια τη δική σου και των άλλων. Συνήθως αλλάζουμε τα ελαστικά κάθε 30000 χιλιόμετρα, αν τα έχεις υπερβεί καλό είναι να προβείς στην αγορά ενός νέου σετ ελαστικών.

8. 4Χ4
Έλεγξε το σύστημα τετρακίνησης αν έχεις 4Χ4 και μάθε πως να το χρησιμοποιείς πριν τον ερχομό του χειμώνα.

9. Καύσιμα
Ο κρύος καιρός μπορεί να προκαλέσει συμπύκνωση στα καύσιμα σε ένα άδειο ή μισοάδειο ντεπόζιτο με συνέπεια το νερό να στάζει τα κάτω προς το πυθμένα του ντεπόζιτου και στη γραμμή του καυσίμου. Το χειμώνα μπορεί να παγώσει τις γραμμές των καυσίμων και να μπλοκάρει τη ροή του αερίου στη μηχανή. Οπότε κράτα τη δεξαμενή των καυσίμων οσο το δυνατόν πάνω από τη μέση.

10. Κιτ φαρμακείου
Έλεγξε το κιτ φαρμακείου του αυτοκινήτου αν είναι πλήρες, επιπλέον μπορεί να χρειαστείς μια ξύστρα για το πάγο στο παρμπρίζ, ένα μικρό φτυάρι για το χιόνι, ένα δοχείο με ξύδι, ένα φακό, μερικές μπαταρίες μερικές κουβέρτες και φυσικά αλυσίδες χιονιού.

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!