Saturday, August 23, 2014

Οι καλύτερες τροφές για την εγκυμοσύνη

best pregnancy foods Θέλεις τη καλύτερη διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;  Βεβαιώσου ότι αυτές οι σούπερ τροφές είναι στη διατροφή σου...









Οι καλύτερες τροφές για την έγκυο:


Δημητριακά ολικής αλέσεως
Το ψωμί ολικής άλεσης και τα δημητριακά είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ και σίδηρο και έχουν περισσότερες φυτικές ίνες από το λευκό ψωμί και το ρύζι. Προτίμησε δημητριακά ολικής αλέσεως στην διατροφή σου: πλιγούρι βρώμης για πρωινό, ένα σάντουιτς με ψωμί ολικής αλέσεως στο μεσημεριανό γεύμα, και ζυμαρικά ολικής αλέσεως ή καφέ ρύζι για δείπνο.

Όσπρια
Προσθέστε τα μαύρα φασόλια, λευκά φασόλια, γίγαντες, φακές, φασόλια μαυρομάτικα κ.ά στη διατροφή σας. Δοκιμάστε τα σε τσίλι και σούπες, σαλάτες και πιάτα ζυμαρικών. Εκτός από την παροχή πρωτεϊνών και φυτικών ινών, είναι επίσης καλές πηγές των βασικών θρεπτικών συστατικών, όπως ο σίδηρος, το φυλλικό οξύ, το ασβέστιο και ο ψευδάργυρος.

Σολωμός 
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι καλά για τον εγκέφαλο και τα μάτια του μωρού σας και ο σολωμός είναι μια μεγάλη πηγή ω-3. Επιπλέον ο σολωμός παρέχει πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Ο σολωμός επίσης περιέχει σχετικά χαμηλά ποσοστά σε υδράργυρο σε σύγκριση με άλλα ψάρια. Δοκιμάστε τον ψητό, στη σχάρα, ή σε μια σαλάτα. Μπορείτε να φάτε με ασφάλεια μέχρι 350 gr ψάρια με χαμηλό υδράργυρο, όπως ο σολωμός ή οι σαρδέλες, ανά εβδομάδα.

Αυγά 
Τα αυγά είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών που παρέχει αμινοξέα για εσάς και τις ανάγκες του μωρού σας. Περιέχουν περισσότερο από 12 βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, συμπεριλαμβανομένης της χολίνης, η οποία είναι καλή για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού. Ωστόσο, φροντίστε να μην τρώτε μισοψημένα ή ωμά αυγά.

Μούρα 
Βατόμουρα, τα σμέουρα, οι φράουλες, τα βατόμουρα είναι νόστιμα και έχουν και υπέροχη γεύση σκέτα με γιαούρτι ή στην κορυφή των δημητριακών. Τα μούρα είναι γεμάτα με βιταμίνη C, κάλιο, φυλλικό οξύ, και φυτικές ίνες.

Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
Ένα μπωλ απλό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά έχει περισσότερο ασβέστιο από το γάλα, είναι υψηλό σε πρωτεΐνες και δεν έχει πρόσθετη ζάχαρη όπως τα γιαούρτια με ενισχυτικά γεύσης. Συνόδεψε το με φρούτα ή τραγανά δημητριακά ολικής αλέσεως.

Σκούρα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά
Σπανάκι, λάχανο, σέσκουλο, και άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι φορτωμένα με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, C, και Κ, καθώς και το πολύ -σημαντικό φυλλικό οξύ. Έχει βρεθεί επίσης πως βοηθούν στην υγεία των ματιών.

Αβοκάντο
Φορτωμένο με φυλλικό οξύ (ζωτικής σημασίας στη διαμόρφωση του εγκεφάλου του μωρού σας και το νευρικό σύστημα), κάλιο, βιταμίνη C, και βιταμίνη Β6 (που όχι μόνο βοηθά την εγκεφαλική ανάπτυξη και τον ιστό του μωρού, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει με την πρωινή αδιαθεσία σας), το αβοκάντο είναι ένας νόστιμος τρόπος για να πάρετε τις βιταμίνες σας. Άπλωσε λίγο ώριμο αβοκάντο σε ψωμί ολικής άλεσης ως ένα υγιεινό υποκατάστατο της μαγιονέζας και του βουτύρου. Ή δοκίμασε αυτό το γρήγορο και υγιεινό πρωινό.

Καρύδια
Τα καρύδια και οι ξηροί καρποί αποτελούν μια από τις πλουσιότερες πηγές φυτικής προέλευσης ω-3 λιπαρών οξέων Μια χούφτα καρύδια είναι μια πολύ καλή επιλογή για ένα γρήγορο σνακ ή ως προσθήκη σε μια σαλάτα. Τα καρύδια είναι επίσης μια καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών.
 Οι ξηροί καρποί είναι γεμάτοι από σημαντικά μέταλλα (χαλκός, μαγγάνιο, μαγνήσιο, σελήνιο, ψευδάργυρο, κάλιο, ασβέστιο) και βιταμίνη E. Και παρόλο που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, αυτό είναι κυρίως το καλό για σας είδος. Έτσι ανακατέψτε τα σε σαλάτες, ζυμαρικά, κρέας ή ψάρι, γιαούρτι.


       
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blog - Widget
loading...