Διάφορες χρήσεις για τη ζάχαρη | το Χρήσιμο

Διάφορες χρήσεις για τη ζάχαρη

uses of sugarΤα οφέλη της ζάχαρης...








Θεραπεία για τις πληγές:

Μια πρέζα ζάχαρη μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία σε πολλά είδη πληγών όπως: μώλωπες, έλκη και εκδορές. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ρίξεις λίγη ζάχαρη πάνω στη πληγή και θα σκοτώσει όλα τα βακτήρια στην περιοχή, ανακουφίζει και τον χρόνιο πόνο.


Για το κάψιμο στη γλώσσα:

Ήπιες πολύ γρήγορα ένα φλιτζάνι καυτού καφέ ή δοκίμασες ένα πολύ ζεστό κομμάτι πίτσα και έκαψες τη γλώσσα σου; Για να αντιμετωπιστεί αυτή η δυσάρεστη αίσθηση και για άμεση ανακούφιση, βάλε λίγη ζάχαρη στη καμένη περιοχή.


Peeling σώματος:

Λόγω της τραχιάς υφή της, η ζάχαρη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα τέλειο υλικό για peeling. Μπορεί να γίνει με την ανάμειξη της ζάχαρης με διαφορετικά είδη ελαίων (Canola, αμυγδαλέλαιο, jojoba ή ελαιόλαδο), καθώς και να προσθέσεις αιθέρια έλαια στο μείγμα για να αναβαθμίσεις το άρωμα του. Πρόσθεσε βιταμίνες, με τη μορφή μιας μπανάνας τρεις κουταλιές ζάχαρη και μια από λάδι ελιάς για να κάνεις το peeling.


Καθαρίζει τα βρώμικα χέρια:

Όταν τα χέρια είναι πολύ βρώμικα (από χρώμα ή γράσσο για παράδειγμα), μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη ζάχαρη για να αφαιρέσεις τους σκληρούς λεκέδες. Πρόσθεσε ζάχαρη στον αφρό του σαπουνιού και τρίψε καλά!


Θρεπτική για τα χείλη:

Ανέμιξε λίγο λάδι jojoba, με ελαιόλαδο, λίγη ζάχαρη άχνη με αιθέριο έλαιο μέντας ή εκχύλισμα βανίλιας και μπορείς να δημιουργήσεις μια φυσική ενυδατική κρέμα που είναι πολύ ενυδατική και εξαιρετικά αποτελεσματική στη θρέψη των χειλιών σου.


Αντιμετωπίζει τα παράσιτα των φυτών:

Αν οι ρίζες των φυτών στον κήπο σας είναι γεμάτες σκουλήκια, αντιμετώπισέ τα με ζάχαρη διότι τα σκοτώνει.Χρησιμοποίησε 5 κιλά ζάχαρη για 250 τετραγωνικά μέτρα εδάφους και περίμενε υπομονετικά, η ​​ζάχαρη θα σκοτώσει φυσικά όλα τα σκουλήκια.

Η ζάχαρη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να συλλάβει και να σκοτώσει και άλλα παράσιτα. Για να πιάσεις τις ενοχλητικές μύγες, φτιάξε ένα μείγμα από ίση ποσότητα μέλι, ζάχαρη και νερό και βράσε τα σε μια κατσαρόλα ενώ ανακατεύεις. Στη συνέχεια, πάρε ένα χαρτί και κάνε μια τρύπα στο ένα άκρο. Ρίξε το μείγμα αφού κρυώσει στο χαρτί και κρέμασέ το στον τοίχο με ένα σπάγγο. Οι μύγες θα πάνε για το μέλι και θα κολλήσουν στη παγίδα σου.

Για να απαλλαγείς από τις κατσαρίδες, βάλε ίσες ποσότητες ζάχαρη άχνη και σόδας κοντά τις κρυψώνες τους. Η ζάχαρη θα τις προσελκύσει, ενώ η σόδα θα τις σκοτώσει.


Θρεπτική για τις ρίζες των λουλουδιών:

Για να φρεσκάρεις τα λουλούδια σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις τρία κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη με δύο κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι για κάθε λίτρο νερού. Η ζάχαρη θα θρέψει τους μίσχους, ενώ το ξύδι θα εμποδίσει την ανάπτυξη των βακτηριδίων.


Καθαρίζει τους λεκέδες από το γρασίδι:

Κάνε ένα μείγμα από ζεστό νερό και ζάχαρη και βρέξε τα ρούχα με λεκέδες από γρασίδι. Άφησε τα να μουλιάσουν για περίπου μια ώρα ή λίγο περισσότερο (ανάλογα με το πόσο βρώμικα είναι), και στη συνέχεια τοποθέτησε τα ρούχα στο πλυντήριο όπως συνήθως.


Κρατάει τα τρόφιμα φρέσκα:

Αν βάλεις ένα κέικ ή μπισκότα σε ένα σφραγισμένο δοχείο στο οποίο βάλεις και μερικούς κύβους ζάχαρης, θα τα κρατήσει φρέσκα ​​για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το ίδιο ισχύει και για το τυρί.

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!