Πως η μπύρα μπορεί να είναι ευνοική για την υγεία | το Χρήσιμο

Πως η μπύρα μπορεί να είναι ευνοική για την υγεία

health benefits of drinking beer
Ποια τα οφέλη του να πίνεις μπύρα...







Μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων
Το αλκοόλ σε όλες τις μορφές του, είτε πρόκειται για μπύρα, κρασί ή ποτό, είναι γνωστό ότι βοηθά στη μείωση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων. Οι μελέτες δείχνουν ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ αραιώνει το αίμα, καθιστώντας το λιγότερο πιθανό να πήξει. Το αλκοόλ αυξάνει επίσης την ποσότητα της καλής χοληστερόλης στο αίμα και μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Καλή για την υγεία των νεφρών
Μολονότι το πολύ αλκοόλ είναι κακό για τα νεφρά, η μπύρα έχει δείξει ότι μειώνει αποτελεσματικά τους λίθους των νεφρών. Οι πέτρες στα νεφρά οφείλονται στη μεγάλη ποσότητα ασβεστίου στον οργανισμό και ο λυκίσκος στη μπύρα έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει την απελευθέρωση του ασβεστίου από τα οστά. Επίσης, η μπύρα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό που βοηθά τα νεφρά και κρατά τις πέτρες μακριά!

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, είναι θρεπτική
Η μπύρα είναι γεμάτη με πολλά θρεπτικά συστατικά! Ένα μπουκάλι μπύρας έχει περίπου ένα γραμμάριο ινών και είναι γεμάτη βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως Β6, Β12, νιασίνη και ριβοφλαβίνη. Είναι πλούσια σε πυρίτιο, ένα θρεπτικό συστατικό που βοηθά στην ενίσχυση των οστών.

Μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη
Το 2011 σε μια μελέτη 38000 μεσήλικων ανδρών στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, φάνηκε ότι όταν έπιναν δύο μπύρες την ημέρα, ο κίνδυνος για διαβήτη τύπου ΙΙ μειώθηκε κατά 25 τοις εκατό! Ωστόσο, το ποσοστό αυτό ισχύει για δύο μπύρες την ημέρα και όχι περισσότερο από αυτό.

Θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο του καρκίνου
Μαζί με όλες τις βιταμίνες που αναφέρθηκαν παραπάνω, η μπύρα περιέχει επίσης πολλά αντιοξειδωτικά που μπορούν να καθαρίσουν το σύστημά σου από τις τοξίνες. Επιπλέον, μια πορτογαλική μελέτη διαπίστωσε ότι το μαρινάρισμα του κρέατος στην μπίρα μπορεί να εξαλείψει σχεδόν το 70 τοις εκατό των καρκινογόνων ουσιών, ή τις ραδιενεργές ουσίες που συνδέονται με τον καρκίνο. Ακόμα κι αν δεν πίνεις μπύρα, είναι καλό να μαγειρεύεις με αυτή!

Βελτιώνει την υγεία του εγκεφάλου
Νέες έρευνες έχουν δείξει ότι μερικές μπύρες την ημέρα μπορεί να είναι σε θέση να αποκρούσει τη νόσο του Alzheimer και να μειώσει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτό οφείλεται επίσης στην αντιπηκτικά φύση της αλκοόλης στην μπύρα που εμποδίζει την εμφάνιση της θρόμβωσης. Το 2005, βρέθηκε πως σε μια ομάδα από 11000 ηλικιωμένες γυναίκες εκείνες που έπιναν τουλάχιστον μία μπίρα την ημέρα είχαν καλύτερη πνευματική λειτουργία από εκείνες που δεν το έκαναν και ότι με την κατανάλωση μπύρας μειώθηκε ο κίνδυνος της ψυχικής παρακμής κατά 20 τοις εκατό.


Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!