Φυσικοί τρόποι λεύκανσης των δοντιών | το Χρήσιμο

Φυσικοί τρόποι λεύκανσης των δοντιών

shark toy
Πως να επιτύχεις φυσική λεύκανση των δοντιών...








Λεύκανε τα δόντια σου με φυσικό τρόπο

Αλόη
Η αλόη έχει μακρά ιστορία ως θεραπευτικό συστατικό, παρόλο που είναι γνωστή ως φάρμακο για το δέρμα, πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι μπορεί να είναι θεραπευτική για τα δόντια και τα ούλα μας.
Το 2009, η Ακαδημία γενικής οδοντιατρικής των ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι αλείφοντας γέλη (gel) αλόης στα δόντια μπορεί να καθαρίσει και να κατευνάσει τις φλεγμονές στα δόντια και στα ούλα καθώς δρα εναντίων των βακτηριδίων. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φυσικό λευκαντικό δοντιών. 

Ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις το εσωτερικό των φύλλων της αλόης εκεί που βρίσκεται το gel. 

Σημείωση: Μην καταπίεις το gel αλόης σε μεγάλες ποσότητες καθώς μπορεί να προκαλέσει στομαχικές κράμπες. Επίσης, δεν συνιστάται η χρήση του από εγκύους.

Μπανάνα
Μία άλλη φυσική λύση για τη λεύκανση των δοντιών μας βρίσκεται στη φλούδα της μπανάνας. Η έρευνα έδειξε ότι τα μεταλλικά στοιχεία που βρίσκονται μέσα στον φλοιό, όπως το κάλιο και το βρώμιο βοηθούν στη λεύκανση των δοντιών με φυσικό τρόπο χωρίς να κάνει ζημιά. 

Κόψε τη φλούδα σε μικρά κομμάτια, στη συνέχεια τρίψε την εσωτερική πλευρά της μπανάνας στα δόντια και περίμενε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ξέπλυνε το στόμα σου καλά. Μερικοί λένε ότι το ίδιο μπορεί να επιτευχθεί με μια φλούδα πορτοκαλιού.

Υπεροξειδίου του υδρογόνου (οξυζενέ)
Το οξυζενέ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λευκαντικό, εάν χρησιμοποιηθεί για τη πλύση στόματος με νερό σε αναλογία 1:1 για περίπου ένα λεπτό. Εξουδετερώνει τις δυσάρεστες οσμές και θα καθαρίσει το στόμα από τα βακτήρια.


Φράουλες
Μία από τις πιο δημοφιλείς λύσεις είναι η φράουλα. Το μυστικό αυτής της μεθόδου είναι το μηλικό οξύ που βρίσκεται στη φράουλα και αφαιρεί τους λεκέδες από την επιφάνεια των δοντιών, αφαιρεί ακόμα και δύσκολους λεκέδες όπως κρασί, τσιγάρα και λεκέδες από καφέ.

Ίνες 
Πολλοί πιστεύουν ότι η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες, όπως: μήλα, αχλάδια, τα καρότα, το σέλινο, το μπρόκολο και μαρούλι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μια ένα τεχνικό peeling για τα δόντια. Οι βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά σε αυτά τα τρόφιμα καθαρίζουν το δόντι χωρίς να καταστραφεί η επίστρωση του.

Γαλακτοκομικά προϊόντα
Πρόσφατη έρευνα προτείνει να φας μια μικρή ποσότητα τυριού μετά από ένα γεύμα, διότι το ασβέστιο και ο φώσφορος αυξάνει τα ποσοστά επίστρωσης των δοντιών, δημιουργώντας πιο λευκά δόντια. Το γάλα και το γιαούρτι βοηθούν να κρατηθεί η στοματική κοιλότητα καθαρή και λαμπερή, επίσης ενισχύει τα δόντια.

Ελαιόλαδο
Πολλοί θα πουν για την χρησιμότητα του ελαιόλαδου στην λεύκανση των δοντιών. Υπάρχουν 2 τρόποι για να το χρησιμοποιήσεις πριν το βούρτσισμα των δοντιών.
1 Πρόσθεσε μερικές σταγόνες στο οδοντόβουρτσα σας.
2 στάξε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο σε μια καθαρή πετσέτα και τρίψε στα δόντια.

Μηλόξυδο
Το μηλόξυδο μπορεί να καθαρίσει τους επίμονους λεκέδες, ειδικά τους λεκέδες του καφέ και τη νικοτίνη. Το αποτέλεσμα δεν είναι άμεσο, αλλά με το χρόνο (και μετά το ξέβγαλμα για να βεβαιωθείς ότι η οξύτητα δεν βλάπτει τα δόντια), θα δεις ωραία αποτελέσματα. Μετά τη χρήση, όμως χρειάζεται επιμελές βούρτσισμα και ξέπλυμα.

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!