Ποιές είναι οι 6 αντιγηραντικές τροφές για πρωινό | το Χρήσιμο

Ποιές είναι οι 6 αντιγηραντικές τροφές για πρωινό

grapefruit Πρόσθεσε στο πρωινό σου τις παρακάτω 6 τροφές αντιγήρανσης...







Οι 6 καλύτερες αντιγηραντικές τροφές για πρωινό

1. Μύρτιλλα

Πλούσια σε πολυφαινόλες, έρευνα δείχνει ότι διατροφή πλούσια σε μούρα όχι μόνο βελτιώνει τις κινητικές δεξιότητες αλλά μπορεί να βοηθήσει στη καταπολέμηση ασθενειών όπως: ο καρκίνος, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη. Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε Circulation: Journal of the American Heart Association έδειξε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν τα περισσότερα μούρα καθώς και την υπερτροφή ξαδέλφη τη  φράουλα είχαν  32% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής σε σχέση με τις γυναίκες που έτρωγαν μόνο μια φορά το μήνα ή καθόλου.


2. Βρώμη

Για χρόνια, η έρευνα έχει δείξει την ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της βρώμης και τη μείωση της χοληστερόλης. Η βρώμη είναι πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες που ξεφορτώνονται τ «κακή» χοληστερόλη. Η βρώμη επίσης, είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά τα οποία μάχονται κατά της βλάβης των κυττάρων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να είναι σφιχτό ενώ μειώνει και τις ρυτίδες.


3. Αυγά

Τα αυγά έχουν κακή φήμη λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε χοληστερόλη. Αλλά οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες που καταναλώνουν 1 αυγό την ημέρα, στη πραγματικότητα δεν αντιμετωπίζουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους!
Επιπλέον τα αυγά περιέχουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες  Β για τον οργανισμό:  Β1, Β2, Β5, Β6, Β12, χολίνη, βιοτίνη και φολικό οξύ. Η χολίνη έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει τη μνήμη, ενώ 2 πρωτεΐνες στα αυγά λουτεΐνη και ζεαξανθίνη προστατεύουν από την απώλεια της όρασης!


4. Τσάι

Πολλά είδη τσαγιού είναι πλούσια σε αντιγηραντικές αντιοξειδωτικές ουσίες . Αλλά το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά γνωστά ως EGCG, τα οποία βοηθούν στη καταπολέμηση των ρυτίδων και αναζωογονούν τα κύτταρα του δέρματος. Το πράσινο τσάι μπορεί επίσης να προστατεύσει από το καρκίνο, ελεέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και βοηθάει στη μείωση της φλεγμονής που σχετίζεται με τη νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα.


5. Χυμός ροδιού
Αν το τσάι δε σου αρέσει, δοκίμασε χυμό από ρόδι. Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα ποτήρι χυμό ροδιού καθημερινά μπορεί να βοηθήσει στην ελάττωση των ρυτίδων. Όχι μόνο επιβραδύνει τη φυσική οξείδωση (φθορά) του DNA αλλά έχει επίσης συνδεθεί με τη πρόληψη της καρδιακής νόσου και ανακούφισης από το στρες.


6. Grapefruit

Εκτός του ότι σε βοηθάει να αισθάνεσαι πλήρης το οποίο με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει να χάσεις βάρος, το γκρέιπφρουτ μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της "κακής" χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τη "καλή" χοληστερόλη HDL. Οι βαθύ-κόκκινες ποικιλίες είναι οι καλύτερες στη προστασία της καρδιάς από τις ασθένειες.


Σύγκριση ροδιού - γκρέιπφρουτ 




  1. Pomegranate

    Grapefruit, pink and red
    Amount per

    100 g

    100 g
    Calories
    83
    42
    % Daily Value
    % Daily Value
    Total Fat
    1.2 g
    1%
    0.1 g
    0%
    Saturated fat
    0.1 g
    0%
    0 g
    0%
    Polyunsaturated fat
    0.1 g
    0 g
    Monounsaturated fat
    0.1 g
    0 g
    Cholesterol
    0 mg
    0%
    0 mg
    0%
    Sodium
    3 mg
    0%
    0 mg
    0%
    Potassium
    236 mg
    6%
    135 mg
    3%
    Total Carbohydrate
    19 g
    6%
    11 g
    3%
    Dietary fiber
    4 g
    16%
    1.6 g
    6%
    Sugar
    14 g
    7 g
    Protein
    1.7 g
    3%
    0.8 g
    1%
    Caffeine
    0 mg
    0 mg
    Vitamin A
    0 IU
    0%
    1150 IU
    23%
    Vitamin C
    10.2 mg
    17%
    31.2 mg
    52%
    Calcium
    10 mg
    1%
    22 mg
    2%
    Iron
    0.3 mg
    1%
    0.1 mg
    0%
    Vitamin B-6
    0.1 mg
    5%
    0.1 mg
    5%
    Vitamin B-12
    0 µg
    0%
    0 µg
    0%
    Magnesium
    12 mg
    3%
    9 mg
    2%

Πηγή

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!