Διάφορες χρήσεις για τα αιθέρια έλαια | το Χρήσιμο

Διάφορες χρήσεις για τα αιθέρια έλαια

λεβάντα
Εξάγονται από τα φυτά, τα αιθέρια έλαια έχουν πολλές θεραπευτικές ιδιότητες....
Χρησιμοποιούνται το καθένα μόνο του, είτε σε συνδυασμό!





Μερικά αιθέρια έλαια μπορούν να σκοτώσουν βακτήρια και μούχλα. Είναι πολύ ισχυρά,γιαυτό μη το παρακάνεις: μία σταγόνα αιθέριο έλαιο μέντας είναι τόσο ισχυρό όσο 30 φλιτζάνια τσάι μέντας.

Χρησιμοποίησε αιθέρια έλαια για να καθαρίσεις:


Χτένες και βούρτσες: Γεμίστε ένα δοχείο με 1 ½ φλιτζάνια νερό, ½ φλιτζάνι άσπρο ξίδι και 20 σταγόνες τεϊόδεντρου, λεβάντα , ή έλαιο ευκαλύπτου. Μούλιασε χτένες και βούρτσες για 20 λεπτά. Ξέπλυνε και άστα να στεγνώσουν.

Πάτωμα: Εφάρμοσε δύο με τέσσερις σταγόνες από αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου στα δύσκολα  σημεία. Σκούπισε την υπερβολική λιπαρότητα με ένα πανί και τρίψε με άσπρο ξίδι.

Τσίχλες: το αιθέριο έλαιο από πορτοκάλι είναι πολύ αποτελεσματικό στην αφαίρεση τσιχλών από διάφορα υλικά. (Μην ανησυχείς: δεν θα λεκιάσει τα υφάσματα, αλλά θα πρέπει να  το πλύνεις αμέσως) Εφάρμοσε με ένα κομμάτι βαμβάκι.

Πόρτες ντους : Σκούπισε τις γυάλινες πόρτες με λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεμονιού δύο φορές το μήνα. Αυτό θα τις προστατεύει από τη συσσώρευση βρωμιάς.

Τουαλέτες: Προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού, έλαιο τεϊόδεντρου και 2 φλιτζάνια νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ανακάτεψε και στη συνέχεια ψέκασε το εσωτερικό της τουαλέτας. Άστο να δράσει για 30 λεπτά! Τρίψε.
Μπορείς επίσης να τοποθετήσεις μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας έλαιο στο εσωτερικό του σωλήνα στο χαρτί τουαλέτας. Κάθε φορά που θα χρησιμοποιείς το χαρτί, το αιθέριο έλαιο θα αρωματίζει το χώρο!

Παράθυρα: Ανακάτεψε 60ml νερό και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή λεμονόχορτου για να σκουπίσεις τη βρωμιά από τα παράθυρα. 
Bonus tip: Αυτά τα έλαια μπορεί να απωθήσουν τις μύγες!

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!