Χριστουγεννιάτικο δέντρο: ψεύτικο ή αληθινό; | το Χρήσιμο

Χριστουγεννιάτικο δέντρο: ψεύτικο ή αληθινό;

Christmas treeΘα επιλέξεις αληθινό ή ψεύτικο Χριστουγεννιάτικο δέντρο;...


Ας δούμε τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει ο κάθε τύπος δέντρου και τις ιδιαιτερότητές του. 



Πλεονεκτήματα και ιδιαιτερότητες του τεχνητού Χριστουγεννιάτικου δέντρου.


  • Δεν μαδάει. Άρα δεν γεμίζουν τα χαλιά σας και όλο το σπίτι σας "βελόνες" την περίοδο των εορτών.
  • Μεταφέρεται εύκολα. Τα τεχνητά δέντρα είναι πτυσσόμενα και συναρμολογούμενα, άρα μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού σας θέλετε.
  • Είναι ομοιόμορφο. Από την στιγμή που είναι τεχνητό είναι και ανάλογα σχεδιασμένο για να δέχεται ομοιόμορφα τον στολισμό του.
  • Αποθηκεύεται εύκολα. Μετά την περίοδο των γιορτών μπορεί να συσκευαστεί σε ένα κουτί μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα.
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής. Ίσως το βασικότερο του πλεονέκτημα. Τα καλά τεχνητά Χριστουγεννιάτικα δέντρα έχουν δεκαετή εγγύηση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αποσβένουν εύκολα το κόστος αγοράς αφού δεν χρειάζεται να επενδύετε χρήματα κάθε χρόνο για την αγορά χριστουγεννιάτικου δέντρου.
  • Ιδανική λύση για ανθρώπους που έχουν αλλεργίες στα κωνοφόρα δέντρα και δεν μπορούν να στολίσουν φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο.


Πλεονεκτήματα και ιδιαιτερότητες του φυσικού Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Θα πρέπει πρώτα απ' όλα να τονίσουμε ότι τα φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι καλλιεργημένα σε ιδιόκτητες εκτάσεις με αποκλειστικό σκοπό να διατεθούν για χριστουγεννιάτικους στολισμούς και σε καμιά περίπτωση δεν είναι κομμένα από φυσικά δάση.

  • Το φυσικό δέντρο φέρνει στο σπίτι μας φυσική ατμόσφαιρα.
  • Η παράδοση είναι μάλλον υπέρ του φυσικού δέντρου.
  • Έχει φυσικό και υπέροχο άρωμα.
  • Βοηθά στην τοπική οικονομία καθώς τα καλλιεργούμενα φυσικά δέντρα καλλιεργούνται και στη χώρα μας και άρα έτσι γλιτώνουμε σε συνάλλαγμα.
  • Είναι βιοδιασπόμενο και άρα ανακυκλώνεται εύκολα.
  • Σε όλο το διάστημα της ζωής του πριν κοπεί αποτελεί παραγωγική πηγή οξυγόνου και τμήμα της χλωρίδας με ευεργετικές επιδράσεις στη ζωή άλλων οργανισμών.(π.χ. πουλιών).

Τα κομμένα, πραγματικά δέντρα δεν είναι από μόνα τους επιβαρυντικά για το περιβάλλον, ωστόσο οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου για τη μεταφορά τους, αλλά και για την απόρριψή τους στις χωματερές σημαίνουν υψηλή περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Από την άλλη πλευρά, τα ψεύτικα Χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι συχνά φτιαγμένα από μη βιοδιασπώμενα υλικά όπως το PVC. Έχει μάλιστα υπολογιστεί πως ένα τεχνητό Χριστουγεννιάτικο δέντρο γίνεται λιγότερο επιβλαβές από ένα αληθινό σε περίπτωση που το κρατήσουμε για διάστημα 20 ετών.

Πιο οικολογική λύση θεωρείται η αγορά ενός αληθινού δέντρου, αλλά όχι κομμένου.
Γιατί να μην φυτέψεις ένα φυτό εξωτερικού χώρου κατάλληλου για αυτή τη δουλειά (πχ μικρό έλατο), το οποίο θα φέρνεις εντός του σπιτιού μόνο κατά την περίοδο των εορτών!

Με αυτό τον τρόπο θα απολαύσεις τόσο τα αισθητικά όσο και τα περιβαλλοντικά οφέλη ενός όμορφου δέντρου εκμηδενίζοντας το ενεργειακό αποτύπωμα της επιλογής σου.

Λάβε υπόψη ότι η μεταφορά ενός δέντρου από τον εξωτερικό χώρο στον εσωτερικό και αντίστροφα διαταράσσει τον φυσικό κύκλο του φυτού με αποτέλεσμα να κιτρινίσουν φύλλα κλπ.
Σε λίγο χρόνο το δέντρο θα έχει προσαρμοστεί και θα έχει επιστρέψει στη φυσική του κατάσταση!


Πηγές:1,2

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!