Πως να αντιμετωπίσεις τα εγκαύματα από τον ήλιο | το Χρήσιμο

Πως να αντιμετωπίσεις τα εγκαύματα από τον ήλιο

Πως να περιποιηθείτε τα ηλιακά εγκαύματα με φυσικό τρόπο...


Εκτός από ρυτίδες στο δέρμα και κίνδυνο για καρκίνο οι υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου μπορούν να μας προκαλέσουν ηλιακά εγκαύματα. Κατά τη διάρκεια του μπάνιου αλλά και της ηλιοθεραπείας πρέπει να φοράμε καπέλο, το κατάλληλο αντηλιακό, να καθόμαστε κάτω από ομπρέλα, αλλά και να αποφεύγουμε να πηγαίνουμε στη θάλασσα τις ώρες που ο ήλιος είναι απαγορευτικός 11.00-15.00.

Αν παρόλα αυτά πάθεις ηλιακό έγκαυμα κανε μπάνιο με δροσερό νερό και ακολούθησε τις οδηγίες για να φτιάξεις καταπραϋντικές θεραπείες από βότανα.


  • Στα ηλιακά εγκαύματα τα βότανα που βοηθούν είναι : Αλόη, χαμομήλι, μέντα, λεβάντα, καλέντουλα και φυσικά το βαλσαμόχορτο.
  • Βάλτε τζελ αλόης ή αλοιφή καλέντουλας στην περιοχή που έχετε υποστεί ηλιακό έγκαυμα για να σας καταπραΰνει. Το τζελ αλόης και την αλοιφή καλέντουλας θα τη βρείτε σε φαρμακεία.
  • Κάντε πλύσεις στην περιοχή με κρύο έγχυμα μέντας , χαμομηλιού ή με ροδόνερο.
  • Για άμεση ανακούφιση γεμίστε τη μπανιέρα σας με χλιαρό νερό και ρίξτε μέσα 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Απολαύστε το μπάνιο για 15 λεπτά.
  • Εκτός από πλύσεις και κρέμες μπορείτε να δοκιμάσετε αφέψημα μέντας ή γέλη αλόης. Με αυτόν τον τρόπο θα ενυδατώσετε ολόκληρο το σώμα σας που έχει καταπονηθεί από το ηλιακό έγκαυμα.
  • Αν το έγκαυμα είναι ήπιο μπορεί να σας ανακουφίσει ένα μπάνιο στο οποίο θα προσθέσετε μερικές κουταλιές της σούπας μηλόξιδο ή μαγειρικής σόδας.
  • Εξαιρετικά ευεργετικό για τα ηλιακά εγκαύματα και πάσης φύσεως εγκαύματα είναι το βαλσαμόχορτο σε μορφή λαδιού.
  • Τρίψτε πατάτα και εφαρμόστε στο ηλιοκαμένο δέρμα. Το άμυλο θα δροσίσει και θα ανακουφίσει το δέρμα σας.

extra tips: 
δράσε γρήγορα
ενυδατώσου πιες νερό

Αν έχεις τα παρακάτω συμπτώματα ζήτα αμέσως ιατρική συμβουλή:

Αίσθημα λιποθυμίας ή ζάλη
Ταχυπαλμία ή γρήγορη αναπνοή
Ακραία δίψα, υπάρχει παραγωγή ούρων, ή βυθισμένα μάτια
Χλωμό, υγρό, ή δροσερό δέρμα
Ναυτία, πυρετό, ρίγη, ή εξάνθημα
Τα μάτια σας πονάνε και είναι ευαίσθητα στο φως
Σοβαρές, επώδυνες φουσκάλες.

Δες επίσης; Χρήσιμα tips για τη παραλία, πίνακας σωστής χρήσης αντιηλιακού


Πηγή

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!