Χρήσιμα για εκδρομή στη Ναύπακτο | το Χρήσιμο

Χρήσιμα για εκδρομή στη Ναύπακτο

Χρήσιμες πληροφορίες για ταξίδι στη Ναύπακτο...

Η Ναύπακτος είναι μια όμορφη πόλη, κτισμένη αμφιθεατρικά σε πευκόφυτη πλαγιά. Με 18.231 μόνιμους κατοίκους είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νομού Αιτωλοακαρνανίας και απέχει 218 χιλιόμετρα από την Αθήνα, 453 από τη Θεσσαλονίκη, 42 χιλιόμετρα από το Μεσολόγγι και 10 χιλιόμετρα από το πορθμείο Ρίου-Αντίρριου. Τα τελευταία χρόνια η πόλη εκσυγχρονίζεται με ταχείς ρυθμούς και είναι σε θέση να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις των επισκεπτών της ενώ παράλληλα διατηρεί σε μεγάλο βαθμό το παραδοσιακό ύφος της.
Το παλιό κυκλικό λιμάνι με τους δύο γραφικούς πύργους στην είσοδό του γοητεύει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Το βενετσιάνικο καλοδιατηρημένο κάστρο με τις αλλεπάλληλες σειρές τειχών στην κορυφή του λόφου, είναι από τα πιο όμορφα της Ελλάδας και πραγματικό στολίδι για την πόλη.
Η Ναύπακτος είναι πόλη με πολλή κίνηση κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, που αυξάνεται όμως τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο επισκέπτης θα βρει ταβέρνες, εστιατόρια, ουζερί, καφετέριες στο κέντρο της πόλης, στις παραλίες της ή στο λόφο του κάστρου με θέα τη θάλασσα.

Αξίζει να επισκεφτείτε:
Το μικρό λιμανάκι με τα 2 αγάλματα, το πρώτο του Ισπανού λογοτέχνη Μιχαήλ Θερβάντες (1547-1616), ο οποίος σε ηλικία 23 χρονών πήρε μέρος στη ναυμαχία της Ναυπάκτου το 1571 μ.Χ., όπου έχασε το ένα του χέρι, το δεύτερο, ψηλά στο προμαχώνα του λιμανιού, είναι του Γεωργίου Ανεμογιάννη (1796-1821) από τους Παξούς, ο οποίος το Μάιο του 1821 σε ναυτική επιχείρηση κατά της τουρκοκρατούμενης Ναυπάκτου επιχείρησε ανεπιτυχώς την πυρπόληση τουρκικής κορβέτας που του στοίχισε μαρτυρικό θάνατο.

Το πύργο Μπότσαρη όπου φιλοξενείται διαρκής έκθεση αντιγράφων από πίνακες, χάρτες και σχεδιάσματα που έχουν σχέση με τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου (1571 μ.Χ.)
το Ρόλοι, το κάστρο ψηλά στο λόφο, το μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου, το Μουσείο κειμηλίων 1821-Φαρμάκη, τη συνοικία του Τζαμιού, το Στενοπάζαρο τη παλιά αγορά της πόλης.

  • Για φαγητό σας προτείνω το κουτούκι Ανέμελα στη παραλιακή Λεωφόρο Καθόδου Δωριέων όπως και τη ταβέρνα-μεζεδοπωλείο Εύ-οινος στο πεζόδρομο Σισμάνη 3.

Η Ναύπακτος προσφέρεται για καλοκαιρινές διακοπές, αφού διαθέτει υπέροχες ακρογιαλιές τόσο μέσα στην πόλη όσο και σε μικρές αποστάσεις έξω από αυτή. Συγκεκριμένα, υπάρχει η παραλιακή ζώνη του Δήμου Ναυπακτίας στα δυτικά και η παραλιακή ζώνη του Δήμου Δωρίδος στα ανατολικά.


Ο Εύηνος είναι το αγαπημένο ποτάμι όσων ελκύονται από τα “ποταμίσια” αθλήματα, το kayak, το rafting, το canoe. Υπάρχουν οργανωμένες εγκαταστάσεις για αυτού του είδους τα σπορ, τουλάχιστον σε δυο σημεία, στον Πόρο Ριγανίου και στο Χάνι Μπανιά, για τα οποία μπορείτε εύκολα να πάρετε τις πληροφορίες σας.


Ο καιρός στη Ναύπακτο:



YoWindow.com Forecast by yr.no

Πηγή: http://www.nafpaktos.gr/

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!