Καθαρίστε το σπίτι σας με φυσικό τροπο | το Χρήσιμο

Καθαρίστε το σπίτι σας με φυσικό τροπο

Δείτε πως να καθαρίσετε το σπίτι σας εύκολα και οικολογικά με σπιτικά, μη τοξικά προϊόντα...
Μπορείτε να καθαρίσετε το σπίτι σας εύκολα και φυσικά χωρίς να επιβαρύνετε το περιβάλλον και το σώμα σας με τα χημικά καθαριστικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά.



Θα χρειαστείτε:
  •  Λευκό ξύδι (σκοτώνει τη μούχλα, τα βακτήρια και μικρόβια)
  •  Μαγειρική σόδα (απομακρύνει τις οσμές, καθαρίζει επιφάνειες, και είναι μια φυσική ουσία καθαρισμού)
  •  Χυμό λεμονιού (έχει αντιβακτηριδιακές και αντισηπτικές ιδιότητες, είναι ένα φυσικό λευκαντικό και ελέγχει τις οσμές)
  • Ελαιόλαδο (γυαλίζει)
  • Αλάτι (καθαρίζει και απομακρύνει τις οσμές ) 
  • Αιθέριο έλαιο από τεϊόδεντρο  (σκοτώνει τα μικρόβια)
  • Υπεροξειδίου του υδρογόνου aka: οξυζενέ (σκοτώνει τα βακτήρια και τη μούχλα)
  • Καθαρό σαπούνι λαδιού "Καστίλλης"  (καθαρίζει)
  • Άδεια μπουκάλια σπρέι και επαναχρησιμοποιήσιμα πανιά
  • Αιθέρια έλαια για ευχάριστο άρωμα.
Καθαριστικό γενικής χρήσης: Ίσα μέρη ξύδι και νερό. Η μυρωδιά ξιδιού διαλύεται μόλις στεγνώσει, αλλά αν σας ενοχλεί προσθέσετε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Βάλτε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και χρησιμοποιήστε το.

Αντικαθιστούμε τη βλαβερή και τοξική χλωρίνη με το δικό μας σπιτικό λευκαντικό με οξυζενέ.

Καθαριστικό για παράθυρα και καθρέπτες. Ρίξτε ένα τέταρτο του φλιτζανιού ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, και συμπληρώστε το υπόλοιπο με ζεστό νερό. Έλαιο ευκαλύπτου στα παράθυρα τα αποτρέπει από το να θαμπώνουν.

Για σφουγγάρισμα. Γεμίστε ένα κουβά με ζεστό ή καυτό νερό, προσθέστε ένα τέταρτο του φλιτζανιού ξίδι και λίγο σαπούνι Καστίλλης.

Αποσμητικό χαλιών. Για γενικό καθάρισμα σε ανοιχτόχρωμα χαλιά, πασπαλίζουμε με σόδα πρίν χρησιμοποιήσουμε την ηλεκτρική μας σκούπα. Για τους λεκέδες, μείγμα ίσων μερών βόρακα ή μαγειρική σόδα, αλάτι και λευκό ξύδι. Εφαρμόστε το μείγμα πάνω στο λεκέ και αφήστε το να στεγνώσει, κατόπιν χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα.

Για τους νεροχύτες. Ανακατεύουμε τη σόδα με ένα κομμάτι σαπουνιού Καστίλλης.αν θέλετε προσθέτετε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου για άρωμα.Τρίψτε και ξεβγάλτε.

Για καθαρό φούρνο. Συνδυάστε τρία μέρη μαγειρική σόδα, ένα μέρος αλάτι και ένα μέρος νερό. Απλώστε το μίγμα σε όλη την επιφάνεια του φούρνου και αφήστε το να καθίσει για οκτώ ώρες. Έπειτα σκουπίστε.

Φυσικό καθαριστικό αποχέτευσης, σιφονιού. Πάρτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ρίξτε στο σιφόνι, στη συνέχεια ρίξτε από μισό φλιτζάνι ξύδι. Αφήστε το να δράσει, στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Καθαριστικό ξύλων. Ανακατέψτε δύο μέρη ελαιόλαδο με ένα μέρος χυμό λεμονιού. Περάστε το μείγμα στο έπιπλο με ένα μαλακό πανί και μετά σκουπίστε.


Αφαίρεση μούχλας. Ανακατέψτε μισό φλιτζάνι του υπεροξειδίου του υδρογόνου (οξυζενέ) με ένα φλιτζάνι νερό. Ψεκάστε τη μουχλιασμένη περιοχή, αφήστε το για 1 ώρα και ξεπλύνετε.

Για το ντους. Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με νερό και 5 έως 10 σταγόνες από αιθέριο έλαιο δέντρων τσαγιού. Φυλάξτε το αυτό το ντους σας. Ανακινήστε και ψεκάστε μετά από κάθε ντους. Αυτό θα κρατήσει τη μούχλα μακριά. Αντικαταστήστε το ανά δεκαπενθήμερο.

Για καθαρή τουαλέτα. Αναμίξετε ένα τέταρτο του φλιτζανιού μαγειρική σόδα με ένα φλιτζάνι ξύδι. Ρίξτε το υγρό μέσα στη λεκάνη και αφήστε το για λίγα λεπτά. Τρίψτε και ξεπλύνετε.

Γυαλιστικό για ανοξείδωτο ατσάλι. Τρίψτε λίγο ελαιόλαδο στην επιφάνεια για να αφαιρέσετε γραμμές και θαμπάδες.

Καθαριστικό για μάρμαρο, γρανίτη, πέτρα. Αυτά τα υλικά απαιτούν ένα διαφορετικό καθαριστικό, επειδή η οξύτητα του ξιδιού μπορεί να αγριέψει την επιφάνεια τους. Αντικαταστήστε το ξύδι με οινόπνευμα ή βότκα στο καθαριστικό γενικής σας χρήσης.


Αποσμητικό χώρου. Σιγοβράστε σε μια κατσαρόλα νερό, κανέλα και γαρίφαλο ή και λίγες σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο που σας αρέσει στο μάτι της κουζίνας.









Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!