Δείτε και εκτυπώστε τα ένσημα σας μέσω ίντερνετ | το Χρήσιμο

Δείτε και εκτυπώστε τα ένσημα σας μέσω ίντερνετ

Δείτε και εκτυπώστε το απόσπασμα του ατομικού σας λογαριασμού ΙΚΑ...

Άνοιξε η εφαρμογή του πληροφοριακού συστήματος «Ατλας» μέσω της οποίας οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΟΓΑ θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τα ένσημά τους από το 1994 και μετά online.


Το μόνο που χρειάζεται είναι ο αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης ΑΜΚΑ και οι κωδικοί στο taxisnet (gsis)!






Το ΙΚΑ ανοίγει μία υπηρεσία διαδικτυακής εκτύπωσης των ενσήμων σας .Ο τρόπος είναι απλός μπαίνετε στον παρακάτω σύνδεσμο κάνετε εγγραφή και το σύστημα σας δίνει έναν κλειδάριθμο τον οποίο εισάγετε και μπορείτε να καταχωρήσετε τα στοιχεία σας ώστε να πιστοποιηθείτε σαν χρήστης και να δείτε ή να εκτυπώσετε τα ένσημα σας.

Στην οθόνη αυτή συμπληρώνετε τον κωδικό (username) και το συνθηματικό (password) που επιθυμείτε να έχετε ως χρήστης του συστήματος, μαζί με ορισμένα συμπληρωματικά στοιχεία.
Συμπληρώστε υποχρεωτικά τα πεδία με αστερίσκο(*).
  • Κωδικός Χρήστη (username): Πρέπει να αποτελείται από 8-12 λατινικούς χαρακτήρες ή νούμερα.
  • Συνθηματικό (password): Πρέπει να αποτελείται από 8-15 χαρακτήρες και να περιέχει και νούμερα. Όσο μεγαλύτερο συνδυασμό αλφαριθμητικών και ειδικών χαρακτήρων περιέχει το συνθηματικό, τόσο ισχυρότερο και ασφαλέστερο θα είναι
  • .
  • Επιβεβαίωση Συνθηματικού: Συμπληρώστε την ίδια τιμή και στο πεδίο Συνθηματικό.
  • Τα πεδία Αρ. τηλεφώνουΑρ. κινητού τηλεφώνου και Fax δέχονται 10-ψήφιους αριθμούς (χωρίς κενά και παύλες).
  • Στο πεδίο του Κωδικού Οπτικής Επιβεβαίωσης συμπληρώστε τους χαρακτήρες που διακρίνετε στην εικόνα. Αν για κάποιο λόγο δεν είναι κατανοητό το περιεχόμενο της οπτικής επιβεβαίωσης πατήστε «Ανανέωση»
Επιλέγοντας Αποθήκευση, οι τιμές που συμπληρώσατε στα πεδία θα ελεγχθούν ως προς την εγκυρότητα τους. Σε περίπτωση λανθασμένης εισαγωγής, θα εμφανιστεί το κατάλληλο μήνυμα λάθους που υποδεικνύει τα μη έγκυρα πεδία. Σε περίπτωση επιτυχημένης εισαγωγής, η αίτηση εγγραφής σας θα καταχωρηθεί.
Ακολούθως, πρέπει να εκτυπώσετε τα στοιχεία εγγραφής και να μεταβείτε σε οποιοδήποτε Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Εκεί θα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος των στοιχείων της αίτησης και θα λάβετε ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟ.



Παλιός τρόπος

Περιγραφή :
Η ηλεκτρονική υπηρεσία είναι διαθέσιμη για τους πολίτες, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ. Μέσω αυτής της υπηρεσίας οι πολίτες είναι σε θέση να εκδώσουν on-line απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ΙΚΑ για τα έτη 2002 έως και σήμερα.

Εγγραφή στην υπηρεσία:
Την υπηρεσία αυτή μπορείτε να την εκτελέσετε από την πύλη ermis, αφού πρώτα μεταβείτε σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) για να πιστοποιήσετε την ορθότητα των παρακάτω στοιχείων :
    Επισκέπτεστε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών και πιστοποιείτε την εγγραφή σας
    προσκομίζοντας:

    • Νέα Άδεια Οδήγησης ή Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο

    • Το όνομα χρήστη (username) που εισάγατε στο ermis.gov.gr

    • Το βιβλιάριο υγείας σας ή ένα απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ασφάλισης
      Η διαδικασία της πιστοποίησης στα ΚΕΠ γίνεται μόνο μία φορά και σας επιτρέπει πρόσβαση στην καρτέλα των ενσήμων σας ανά πάσα στιγμή και για κάθε χρήση.

      Για να χρησιμοποιήσετε την Ηλεκτρονική Υπηρεσία, θα πρέπει πρώτα να εγγραφείτε και να συνδεθείτε στο site, δίνοντας όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης.




      Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
      Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

      Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
      Amazon, Booking, Ebay, Eshop
      Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

      Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

      Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
      Aliexpress, Banggood, Gearbest

      ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
      Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!