Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας | το Χρήσιμο

Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας

μπάρα μαύρης σοκολάτας
Ας δούμε τα οφέλη της σοκολάτας για την υγεία της καρδιάς

Η σοκολάτα είναι κατασκευασμένη από φυτά, που σημαίνει ότι περιέχει πολλά από τα οφέλη των σκούρων λαχανικών για την υγεία.

Τα οφέλη αυτά είναι από τα φλαβονοειδή, τα οποία δρουν ως αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το σώμα από τη γήρανση που προκαλείται από τους ριζοσπάστες, που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη που οδηγεί σε καρδιακές παθήσεις.

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει ένα μεγάλο αριθμό αντιοξειδωτικών (περίπου 8 φορές τον αριθμό που βρέθηκαν σε φράουλες).

Τα φλαβονοειδή επίσης βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης μέσω της παραγωγής του μονοξειδίου του αζώτου, και την εξισορρόπηση ορισμένων ορμονών στο σώμα.

Η μαύρη σοκολάτα είναι καλή για την καρδιά σας. Ένα μικρό κομμάτι κάθε μέρα μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει την καρδιά σας και το καρδιαγγειακό σύστημα να λειτουργεί καλά. 

Δύο οφέλη για την υγεία της καρδιάς της μαύρης σοκολάτας είναι τα εξής:



Μείωση της αρτηριακής πίεσης: Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ενός μικρού κομματιού μαύρης σοκολάτας καθημερινά μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση.
Μειώστε τη χοληστερίνη: Η μαύρη σοκολάτα έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει την LDL χοληστερόλη (η κακή χοληστερόλη) έως και κατά 10%.



Άλλα οφέλη της μαύρης σοκολάτας:
Η μαύρη σοκολάτα κατέχει επίσης οφέλη εκτός από την προστασία της καρδιάς σας όπως:
έχει καλή γεύση
διεγείρει την παραγωγή ενδορφίνης, η οποία δίνει την αίσθηση της απόλαυσης
περιέχει σεροτονίνη, η οποία δρα ως αντικαταθλιπτικό
περιέχει θεοβρωμίνη, καφεΐνη και άλλες ουσίες που είναι διεγερτικά και αντιοξειδωτικά.

Οι μαύρες σοκολάτες δεν έχουν πολλά λιπαρά;
Εδώ είναι κάποιες περισσότερες καλές ειδήσεις - μερικά από τα λίπη στη σοκολάτα δεν επηρεάζουν τη χοληστερόλη σας. Τα λίπη στη σοκολάτα είναι 1 / 3 σε ελαϊκό οξύ, 1 / 3 στεατικό οξύ και 1 / 3 παλμιτικό οξύ:
Το ελαϊκό οξύ είναι ένα από τα υγιή μονοακόρεστα λιπαρά που επίσης βρίσκονται στο ελαιόλαδο.
Στεατικό οξύ είναι ένα κορεσμένο λίπος, αλλά αυτό που η έρευνα δείχνει έχει μια ουδέτερη επίδραση στη χοληστερόλη.
Παλμιτικό οξύ είναι επίσης ένα κορεσμένο λίπος, αυτό που αυξάνει τη χοληστερόλη και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
Αυτό σημαίνει ότι μόνο το 1 / 3 του λίπους στη μαύρη σοκολάτα είναι κακό για σας.

 Συμβουλή 1 - Εξισορροπήστε τις θερμίδες:

Εννοείτε πως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να φάτε ένα κιλό σοκολάτας την ημέρα. Η σοκολάτα είναι ακόμα ένα υψηλής θερμιδικής αξίας, υψηλής περιεκτικότητας σε λίπος τροφίμο.

Στις περισσότερες από τις μελέτες που γίνονται η ποσότητα σοκολάτας δεν υπερβαίνει τα 100 γραμμάρια, ή περίπου 3,5 ουγγιές, της μαύρης σοκολάτας την ημέρα για να ωφεληθείτε της μαύρης σοκολάτας

Μια μπάρα από μαύρη σοκολάτα έχει περίπου 400 θερμίδες. Εάν τρώτε μισή σοκολάτα την ημέρα, θα πρέπει να ισορροπήσετε τις 200 θερμίδες τρώγοντας λιγότερο από κάτι άλλο. Κόψτε τα άλλα γλυκά ή σνακ και αντικαταστήστε τα με σοκολάτα για να κρατήσετε τις συνολικές σας θερμίδες το ίδιο.

Συμβουλή 2 - Προτιμήστε την μαύρη σοκολάτα:
Η μαύρη σοκολάτα έχει πολύ περισσότερα αντιοξειδωτικά από τη γάλακτος ή τη λευκή σοκολάτα. Οι άλλοι δύο σοκολάτες δεν μπορούν να "ισχυριστούν" τα ίδια για την υγεία σας. Η μαύρη σοκολάτα έχει 65 τοις εκατό ή υψηλότερη περιεκτικότητα σε κακάο.Όσο  πιο υψηλό ποσοστό κακάο έχουν τόσο το καλύτερο!

Συμβουλή  3 - Παραλείψετε την Nougat σοκολάτα:
Θα πρέπει να επιλέξετε την καθαρή σκούρα σοκολάτα ή σκούρα σοκολάτα με ξηρούς καρπούς, φλούδα πορτοκαλιού ή άλλες αρωματικές ύλες. Αποφύγετε οτιδήποτε με καραμέλα, νουγκατίνα ή άλλες γεμίσεις. Αυτές οι  γεμίσεις απλά προσθέτουν ζάχαρη και λίπος που εξαφανίζουν πολλά από τα οφέλη που παίρνετε από την κατανάλωση της μαύρης σοκολάτας.

Συμβουλή 4 - Αποφύγετε το γάλα:
Μπορεί να έχει καλή γεύση, αλλά κάποια έρευνα δείχνει ότι ο συνδυασμός σοκολάτας με ένα ποτήρι γάλα θα μπορούσε να εμποδίσει τα αντιοξειδωτικά να απορροφηθούν ή να χρησιμοποιηθούν από το σώμα σας.

http://psi-gr.tripod.com/choc_03_ind.html

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!