Πως σχετίζονται οι ασθένειες με τη λάθος διατροφή | το Χρήσιμο

Πως σχετίζονται οι ασθένειες με τη λάθος διατροφή

Ας δούμε τις βασικές αιτίες που προκαλούν όλες τις μολυσματικές 
και μη ασθένειες...



Πόσο πλήθος κόσμου παραμένει στην άγνοια ότι η εξασθένηση του οργανισμού εξαρτάται από τα συνηθισμένα λάθη στη διατροφή. Πόσο πολλά είναι τα πρόσωπα που τους βλάπτει λιγότερο το επάγγελμά τους, παρά ο άσκοπος τρόπος της διατροφής τους.
Μαξ Ρούμπνερ – Γερμανός Φυσιολόγος και Υγιεινολόγος



Ή πρώτη και βασική αιτία η οποία προκαλεί όλες τις μολυσματικές και μη ασθένειες είναι η λάθος διατροφή, βασισμένη στην κατανάλωση ζωικών τροφών, όπως κρέατα, ψάρια, αυγά, γαλακτοκομικά, οι οποίες είναι εξαιρετικά δυσκολοχώνευτες και ακατάλληλες τροφές όχι μόνο για τους ανθρώπους, αλλά και για σαρκοβόρα ζώα, διότι η πέψη γίνετε με μεγάλη δυσκολία και δεν αφομοιώνεται μέχρι τέλος.

Δεύτερη αιτία: Από μαγειρεμένη τροφή.
Η μαγειρεμένη τροφή είναι νεκρή τροφή, δεν έχει ένζυμα (τα ένζυμα διεγείρουν την έκκριση γαστρικών υγρών και είναι απαραίτητα για την καλή πέψη), δεν έχει βιοενέργεια και βιταμίνες (καταστρέφονται σε θερμοκρασίες πάνω από 42 – 48 βαθμούς Κελσίου), έχει αλλοιωμένες φυτικές ίνες και πρωτεΐνες και δεν αφομοιώνεται μέχρι τέλος. Σε συνδυασμό με την κατανάλωση εξαιρετικά δυσκολοχώνευτων και ακατάλληλων για τη διατροφή ζωικών τροφών προκαλούν όλες τις μολυσματικές και μη ασθένειες.


Τρίτη αιτία: Λόγο μειωμένης πρόσληψης φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες βρίσκονται μόνο στις φυτικές τροφές, όπως φρούτα, λαχανικά, όσπρια, αναποφλοίωτα δημητριακά και χόρτα. Συμβάλλουν στη καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και του οργανισμού.
Έχει αποδεχτεί, ότι τα άτομα που καταναλώνουν 30 - 50 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα είχαν μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου, καρδιακών νοσημάτων, διαβήτη, εγκεφαλικών επεισοδίων, δυσκοιλιότητας και παχυσαρκίας.
Οι ζωικές τροφές δεν έχουν ούτε ένα γραμμάριο φυτικές ίνες.



Τέταρτη αιτία: Από την οξείδωση του οργανισμού. 
Το φυσιολογικό αίμα είναι ελαφρός αλκαλικό - ph 7.35 έως 7.45. Όταν οι τιμές κατεβαίνουν κάτω από 7.35 η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως οξέωση, ενώ όταν οι τιμές ανεβαίνουν πάνω από 7.45 – αλκάλωση.
Η αύξηση του όξινου περιεχομένου στο αίμα, στα νεφρά και στα πνευμόνια δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για οξική ζύμωση και ως συνέπεια - πολλαπλασιασμό των παθογόνων οργανισμών. 
Οι ζωικές τροφές έχουν σχεδόν πάντα όξινη αντίδραση, ενώ οι φυτικές - περισσότερο αλκαλική.



Πέμπτη αιτία: από ανάμικτη διατροφή. 
Η ανάμικτη, ζωικής προέλευσης + φυτικής προέλευσης διατροφή προκαλεί τη ζύμωση και ως συνέπεια ανάπτυξη παθογόνων οργανισμών.


Έκτη αιτία: Από σιταρίσιο ψωμί, κουλούρια, φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα, κριτσίνια (είδη αρτοποιίας), διότι είναι εξαιρετικά επεξεργασμένες και δυσκολοχώνευτες τροφές, ψήνονται σε πολύ ψηλές θερμοκρασίες (περίπου 200 – 300 βαθμούς Κελσίου), ακόμα και τα μόρια του νερού αλλάζουν τη δομή τους. Προκαλούν δυσλειτουργία όλων των οργάνων, νεφροπάθειες, ηπατοπάθειες, εντεροπάθειες και ως επακόλουθο πολλαπλασιασμό των παθογόνων οργανισμών.



Έβδομη αιτία: Από ακατάλληλο νερό. Σε θερμοκρασίες πάνω από 15 - 18 βαθμών Κελσίου και με επαφή με το οξυγόνο στο νερό πολλαπλασιάζονται διάφοροι παθογόνοι μικροοργανισμοί.


Όγδοη αιτία: Αν αφήσουμε μαγειρεμένη τροφή έξω από το ψυγείο ή μέσα στο ψυγείο για πολλές μέρες. Με τη ζέστη και επαφή με το οξυγόνο στις τροφές πολλαπλασιάζονται παθογόνοι οργανισμοί. Η μαγειρεμένη τροφή πρέπει να καταναλώνεται όσο γίνεται συντομότερα.



Ένατη αιτία: Με την τεχνητή εισαγωγή εξασθενημένων ή νεκρών παθογόνων μικροοργανισμών (εμβολιασμοί). 
Ένα μερίδιο των επιστημόνων της βιολογίας και της ιατρικής υποστηρίζει, ότι με την εισαγωγή των εξασθενημένων ή νεκρών παθογόνων μικροοργανισμών ο οργανισμός θα αναπτύξει αντισώματα. 


Δέκατη αιτία: Μόλυνση από σκύλους, γάτες, ανθρώπους, δερμάτινα ρούχα, παπούτσια, πορτοφόλια, μαγειρικά σκεύη, ψυγεία, πατώματα, τουαλέτες, μπανιέρες, πλυντήρια, κλινοσκεπάσματα, στρώματα, καναπέδες, πολυθρόνες, χερούλια, χαλιά, πατάκια, μοκέτες, σκούπες, σπιτάκια των κατοικίδιων ζώων.


Ενδέκατη αιτία: Από πρόσθετα χημικά, συντηρητικά, χρωστικά, βελτιωτικά γεύσης, βελτιωτικά όψης, υφής, τεχνητά αρώματα, χρώματα (τα Ε), κρυμμένη λακτόζη και συντηρητικά στις έτοιμες, βιομηχανοποιημένες τροφές, όπως ψωμί, αρτοσκευάσματα, αναψυκτικά, γαριδάκια, γιαούρτι, καραμέλες, κέικ, κρουασάν, μπισκότα, παγωτά, μαργαρίνη, κρέμες. Κατηγορούνται για καρκινογένεση, τερατογένεση, πρόκληση αλλεργιών, καταστροφή βιταμινών, άσθματος, διαταραχές πίεσης, δερματικές και πεπτικές διαταραχές, ημικρανίες και πολλών άλλων ασθενειών.



Ιδανικές θεραπείες
- Νηστειοθεραπεία-Ηλιοθεραπεία (με μέτρο το καλοκαίρι)-Αεροθεραπεία, υψοθεραπεία-Αυτοθεραπεία-Βοτανοθεραπεία-Χυμοθεραπεία (κατανάλωση φρέσκων χυμών φρούτων και λαχανικών)-Λεμονοθεραπεία (πόση νερού με χυμό λεμονιού)-Καρπουζοθεραπεία-Κερασοθεραπεία-Ντοματοθεραπεία-Πορτοκαλοθεραπεία-Σταφυλοθεραπεία-Ουροθεραπεία-Υδροθεραπεία,ποσιθεραπεία-Υπερθερμία-Φρουτοθεραπεία-Φυτοθεραπεία-Χορτοφαγία-Ωμοφαγία

 Πηγή

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!