Τι κάνουμε αν πέσει το κινητό στο νερό | το Χρήσιμο

Τι κάνουμε αν πέσει το κινητό στο νερό

Διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε για να σώσετε το κινητό σας από μια πτώση στο νερό...


Χρήσιμα βήματα
  • Βγάλτε το τηλέφωνο έξω από το νερό το συντομότερο δυνατό. Τα πλαστικά καλύμματα στα κινητά τηλέφωνα είναι αρκετά σφιχτά, αλλά το νερό μπορεί να εισέλθει στο τηλέφωνο σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε 20 δευτερόλεπτα ή και λιγότερο. Αρπάξτε το κινητό σας τηλέφωνο γρήγορα. Μην ενεργοποιείτε το τηλέφωνο, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα, να ξέρετε  ότι χρειάζεται αμέσως στέγνωμα ακόμα και αν λειτουργεί. Αφαιρέστε άμεσα τη μπαταρία ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος βραχυκυκλώματος στα ευαίσθητα κυκλώματα του κινητού σας.

  • Μην πανικοβάλλεστε. Το τηλέφωνό σας πιθανώς δε θα έχει καταστραφεί εάν το πάρετε έξω από το νερό αμέσως. Όσο περισσότερο μείνει μέσα βέβαια τόσο το χειρότερο είναι, αλλά ακόμα και έτσι αξίζει να δοκιμάσετε τα παρακάτω βήματα προτού τα παρατήσετε εντελώς.

  • Όπως είπαμε και πριν αφαιρέστε την μπαταρία. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα. Μην το σκέφτεστε. Ηλεκτρική ενέργεια μαζί με νερό δεν είναι και το καλύτερο για τι κινητό σας. Κόβοντας τον ηλεκτρισμό στη συσκευή σας είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για να τη σώσετε. Πολλά κυκλώματα στο εσωτερικό του τηλεφώνου θα επιβιώσουν τη βύθιση σε νερό με την προϋπόθεση ότι δεν είναι συνδεδεμένα με μια πηγή ρεύματος όταν είναι υγρά.

  • Αφαιρέστε την κάρτα SIM. Ορισμένες ή όλες οι πολύτιμες επαφές σας (μαζί με άλλα δεδομένα) μπορεί να είναι αποθηκευμένες στην κάρτα SIM. Για πολλούς ανθρώπους, η κάρτα θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερης αξίας από το ίδιο το τηλέφωνο. Οι κάρτες SIM αντέχουν το νερό αρκετά καλά, αλλά καλό είναι να την αφαιρέσετε να την στεγνώσετε και να την αφήσετε στην άκρη, μέχρι να χρειαστεί να συνδέσετε το τηλέφωνό σας με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σας. 
  • Αφαιρέστε όλα τα άλλα περιφερειακά και τα καλύμματα που μπορούν να αφαιρεθούν. Αφαιρέστε ότι τυχόν καλύμματα και connectors στις υποδοχές για να έχουμε με αυτόν το τρόπο, όσο περισσότερες διόδους για να φύγει (εξατμιστεί) το νερό από  τις αυλακώσεις, και ρωγμές του τηλεφώνου

  • Στεγνώστε το τηλέφωνό σας. Αν υπάρχει έστω και μία σταγόνα νερό που έχει απομείνει μέσα, μπορεί να καταστρέψει το κινητό σας τηλέφωνο από την διάβρωση και την λάθος επαφή. Προφανώς θα πρέπει να αφαιρέσετε το νερό το συντομότερο δυνατό.Σκουπίστε απαλά όσο το δυνατόν περισσότερο νερό, χωρίς να σας πέσει το τηλέφωνο. Αποφύγετε να κινήσετε το τηλέφωνο υπερβολικά, ώστε να αποφεύγεται η κίνηση του νερού μέσα σε αυτό.
  • Προαιρετικά: Αν βγάλατε την μπαταρία εγκαίρως,καθαρίζοντας το εσωτερικού του τηλεφώνου με καθαρό οινόπνευμα (το αλκοόλ, θα εκτοπίσει το νερό) θα μπορούσε να διορθώσει το πρόβλημα.
  • Στεγνώστε τυχόν εναπομείναντα υπερβολική υγρασία χρησιμοποιώντας ένα απορροφητικό γάντι με το χέρι σας πάνω στην επιφάνεια.


  • Εάν είναι δυνατόν χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα. Με αυτό το τρόπο μπορείτε να αφαιρέσετε το νερό από το εσωτερικό του τηλεφώνου σας, χρησιμοποιήστε την για 20 λεπτά . Αυτή είναι η γρηγορότερη μέθοδος και μπορεί να στεγνώσει εντελώς το τηλέφωνό σας μέσα σε μερικά λεπτά. Ωστόσο, εκτός εάν η έκθεση σε νερό ήταν εξαιρετικά μικρή, δεν συνιστάται να επιχειρήσετε να ενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σύντομα. Προσέξτε να μην κρατήσετε τη σκούπα πολύ κοντά στο τηλέφωνο, γιατί  μπορεί να δημιουργηθεί στατικός ηλεκτρισμός, ο οποίος είναι χειρότερος για το τηλέφωνο.


  • Αντιθέτως, δεν συνιστάται να χρησιμοποιείτε πιστολάκι για τα μαλλιά (ούτε καν με τον"κρύο" αέρα ) για να στεγνώσει το τηλέφωνο. Χρησιμοποιώντας ένα στεγνωτήρα μαλλιών θα αναγκάσει την υγρασία να εισχωρήσει βαθύτερα μέσα στα μικρά εξαρτήματα του τηλεφώνου, όπως ο αέρας φυσάει προς τα μέσα. Και αν είναι πολύ ζεστό, πιθανόν να τα λιώσει.  Χρησιμοποιώντας ένα στεγνωτήρα μαλλιών μπορεί να είναι μια προσωρινή λύση, αλλά αυτό θα προκαλέσει τελικά καταστροφή στο τηλέφωνο.

  • Χρησιμοποιήστε μια ουσία με υψηλή απορροφητικότητα για το νερό για να συμβάλει στην αφαίρεση της υγρασίας. Αφήστε το τηλέφωνό σας σε ένα μπολ ( αεροστεγώς κλεισμένο) ή σακούλα με άψητο ρύζι για μια νύκτα. Το ρύζι θα απορροφήσει την εναπομείναν υγρασία.Αν έχετε διαθέσιμο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο αποξηραντικό που να λειτουργήσει καλύτερα από το ρύζι,που συνήθως τα βρίσκουμε σε ηλεκτρονικές συσκευές (σακουλάκια με μπάλες σιλικόνης).Καλό είναι να γυρίζετε το τηλέφωνο κάθε μια ώρα ώστε το νερό να μπορέσει να βγει από κάποια οπή. 









  • Αφήστε το τηλέφωνο να καθίσει πάνω σε απορροφητικό χαρτί, πετσέτα, ή άλλο χαρτί. Αφού αφαιρέσετε το τηλέφωνο από το ρύζι ή το αποξηραντικό, τοποθετήστε το τηλέφωνο σε απορροφητικό υλικό. Να θυμάστε ότι ο στόχος είναι να απομακρυνθεί το νερό και η υγρασία.

  • Ελέγξτε το απορροφητικό υλικό κάθε ώρα για 4 έως 6 ώρες. Εάν η υγρασία είναι εμφανής, επαναλάβετε το βήμα σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα και τα βήματα με το ξηραντικό.

  • Δοκιμάστε το τηλέφωνό σας αν ανοίγει. Αφού περιμένατε τουλάχιστον 24 ώρες, ή και περισσότερο αν είναι δυνατόν, ελέγξτε ότι όλα τα εξαρτήματα είναι πάνω και το κινητό σας είναι καθαρό και φαίνεται ξηρό. Επανασυνδέεστε την μπαταρία στο τηλέφωνο. Δοκιμάστε να το ενεργοποιήσετε.

  • Αν το τηλέφωνο σας ακόμα δε λειτουργεί τότε δοκιμάστε να το βάλετε στο φορτιστή του χωρίς όμως τη μπαταρία. Αν λειτουργήσει έτσι τότε χρειάζεστε καινούρια μπαταρία.Αν όχι, πηγαίνετε το κινητό σας σε ένα εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο. Μερικές φορές μπορεί να το διορθώσουν. Μην προσπαθείτε να κρύψετε το γεγονός ότι είχε βραχεί - υπάρχουν εσωτερικοί δείκτες που αποδεικνύουν την υγρασία και είναι πιο πιθανό να είναι σε θέση να σας βοηθήσουν αν εξηγήσετε ακριβώς τι έχει συμβεί.
























Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!