Χρήσιμες πληροφορίες για ταξίδι στο Παρίσι, Γαλλία | το Χρήσιμο

Χρήσιμες πληροφορίες για ταξίδι στο Παρίσι, Γαλλία

trip to eurodisney franceΑν το επόμενο σας ταξίδι είναι στη Γαλλία και το Παρίσι...









διαβάστε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες:
Tο διεθνές αεροδρόμιο Charles de Gaulle (CDG) είναι 17 χλμ. βόρεια από το Παρίσι,για να πάτε στην πόλη από το αεροδρόμιο μπορείτε να πάρετε λεωφορείο, μετρό ή ταξί. Εμείς προτιμήσαμε το μετρό, σίγουρη λύση.Τα μηχανήματα που πουλάνε εισιτήρια δέχονται μόνο νομίσματα ή πιστωτικές κάρτες.

Μετακίνηση - Μέσα Μεταφοράς

Αυτό που σας συνιστώ για τη μετακίνηση στη πόλη είναι να βγάλετε με το που φτάσετε στο αεροδρόμιο κάρτα απεριορίστων μετακινήσεων (paris visite) που ισχύει για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και καλύπτει ακόμα και τον προαστιακό που σας πηγαίνει στις Βερσαλίες (21 km από Παρίσι) και στη Disneyland (41 km από Παρίσι) και βγαίνουν σε 1 ,3 ,5 ημερών, με την 1 ημέρας να κοστίζει 21 ευρώ και την 5 ημερών να κοστίζει περίπου 59 ευρώ το άτομο.

Πιστεύω πως το μετρό είναι ο πιο γρήγορος τρόπος μετακίνησης στη πόλη μιας και έχει 14 γραμμές να σε πάνε όπου θες, η μεγαλύτερη απόσταση για να βρεις στάση μετρό σε οποιοδήποτε σημείο βρεθείς στο Παρίσι είναι 500 μέτρα.

Να γνωρίζετε ότι αν χάσετε το τραίνο στο μετρό μην ανησυχήσετε στο επόμενο 2 λεπτο με 5 λεπτο (στη χειρότερη) έρχεται το επόμενο,κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα λεωφορεία.
Αν δε θέλετε να ταλαιπωρηθείτε υπάρχει και η δυναντότητα να μείνετε σε κάποιο ξενοδοχείο μέσα στην Eurodisney, έτσι θα το χαρούν περισσότερο τα παιδιά και δε θα χρειαστείτε να κάνετε τα 41km με το τρένο.

Καλό θα ήταν να τυπώσετε τους χάρτες μετρό και bus ώστε να τους έχετε πάντα μαζί σας.

Μουσεία

Όσον αφορά τα μουσεία,το Παρίσι έχει πάρα πολλά μουσεία για να επισκεφτεί κανείς μερικά που αξίζει να τα επισκεφτείτε είναι : Musée du Louvre, Πύργοι της Notre-Dame, musée de l'Οrangerie, musée d'Orsay, musée Rodin, centre  Pompidou ,Arc de Triomphe, Sainte-Chapelle, aquarium tropical de la Porte Dorée, musée des Arts décoratifs, musée de la Marine, musée de la Musique, musée Picasso,Conciergerie, musée de la Post , Pantheon,chateau du Versailles κ.α
Και για τα μουσεία προτείνω την κάρτα Paris Museum Pass με την οποία μπορείτε να μπείτε σε περίπου 40 μουσεία που βρίσκονται μέσα στο Παρίσι και σε άλλα 20 που βρίσκονται εκτός Παρισιού και έχει ισχύ για 2, 4 ή 6 μέρες. και κοστίζει 35 ,50 και 65 ευρώ αντίστοιχα.
Επίσης δε θα χρειαστεί να περιμένετε στις ουρές για να βγάλετε εισιτήρια, απλά δείχνετε τη κάρτα και μπαίνετε κατευθείαν μέσα. Θα την βρείτε στο αεροδρόμιο, σε αρκετά μουσεία, στα fnac,και στα tobacco stores.
Εάν σκοπεύετε να πάτε σε παραπάνω από 4 μουσεία συμφέρει να την αγοράσετε.


Διαμονή - Ξενοδοχεία

το Παρίσι έχει πολύ καλό δίκτυο μετρό αυτό που θα πρέπει να κοιτάξετε είναι το ξενοδοχείο που θα μείνετε να βρίσκεται κοντά σε οποιαδήποτε στάση μετρό, η περιοχή όπερα είναι μια καλή τοποθεσία για τη διαμονή σας. Εγώ συνήθως κλείνω ξενοδοχεία με το booking και προτιμώ να έχουν και πρωινό (μου αρέσει πολύ ο μπουφές με το πρωινό!)

Φαγητό

Εστιατόρια ,φαγητό: γενικά το Παρίσι είναι ακριβή πόλη,έτσι ακριβό είναι και το φαγητό στα εστιατόρια αλλά ακόμη και αν δεν πας να φας σε κάποιο εστιατόριο και προτιμήσεις κάτι στα γρήγορα πχ μια μπαγκέτα ή ένα σάντουιτς να υπολογίσετε γύρω στα 4 ευρώ η μπαγκέτα η οποίες όμως είναι αρκετά χορταστικές και υπάρχουν σε πολλές ποικιλίες γεύσεων.
Αν επιλέξετε εστιατόριο για φαγητό κοιτάξτε να μην είναι σε τουριστικό μέρος ,ακόμα και ένα στενό πιο μέσα από τη βαβούρα θα βρείτε αξιόλογες και πιο φτηνές προτάσεις.

Το Παρίσι έχει -1 ώρα διαφορά από την Ελλάδα. Η καλύτερη εποχή να πάτε για μένα είναι η άνοιξη, όπου όλα τα πάρκα είναι γεμάτα με ανθισμένα λουλούδια.  Σεπτέμβριος και Οκτώβριος είναι οι μήνες αιχμής για τους τουρίστες.



Booking.com

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!