Friday, May 27, 2011

Χρήσιμες πληροφορίες για ταξίδι στο Παρίσι, Γαλλία


Αν το επόμενο σας ταξίδι είναι στη Γαλλία και το Παρίσι...
διαβάστε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες:
Tο διεθνές αεροδρόμιο Charles de Gaulle (CDG) είναι 17 χλμ. βόρεια από το Παρίσι,για να πάτε στην πόλη από το αεροδρόμιο μπορείτε να πάρετε λεωφορείο, μετρό ή ταξί. Εμείς προτιμήσαμε το μετρό, σίγουρη λύση.Τα μηχανήματα που πουλάνε εισιτήρια δέχονται μόνο νομίσματα ή πιστωτικές κάρτες.

Αυτό που σας συνιστώ για τη μετακίνηση στη πόλη είναι να βγάλετε με το που φτάσετε στο αεροδρόμιο κάρτα απεριορίστων μετακινήσεων (paris visite) που ισχύει για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και καλύπτει ακόμα και τον προαστιακό που σας πηγαίνει στις Βερσαλίες (21 km από Παρίσι) και στη Disneyland (41 km από Παρίσι) και βγαίνουν σε 1 ,3 ,5 ημερών, με την 1 ημέρας να κοστίζει 21 ευρώ και την 5 ημερών να κοστίζει περίπου 59 ευρώ το άτομο. Πιστεύω πως το μετρό είναι ο πιο γρήγορος τρόπος μετακίνησης στη πόλη μιας και έχει 14 γραμμές να σε πάνε όπου θες, η μεγαλύτερη απόσταση για να βρεις στάση μετρό σε οποιοδήποτε σημείο βρεθείς στο Παρίσι είναι 500 μέτρα.
Να γνωρίζετε ότι αν χάσετε το τραίνο στο μετρό μην ανησυχήσετε στο επόμενο 2 λεπτο με 5 λεπτο (στη χειρότερη) έρχεται το επόμενο,κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα λεωφορεία.

Καλό θα ήταν να τυπώσετε τους χάρτες μετρό και bus ώστε να τους έχετε πάντα μαζί σας.

Όσον αφορά τα μουσεία,το Παρίσι έχει πάρα πολλά μουσεία για να επισκεφτεί κανείς μερικά που αξίζει να τα επισκεφτείτε είναι : Musée du Louvre, Πύργοι της Notre-Dame, musée de l'Οrangerie, musée d'Orsay, musée Rodin, centre  Pompidou ,Arc de Triomphe, Sainte-Chapelle, aquarium tropical de la Porte Dorée, musée des Arts décoratifs, musée de la Marine, musée de la Musique, musée Picasso,Conciergerie, musée de la Post , Pantheon,chateau du Versailles κ.α
Και για τα μουσεία προτείνω την κάρτα Paris Museum Pass με την οποία μπορείτε να μπείτε σε περίπου 40 μουσεία που βρίσκονται μέσα στο Παρίσι και σε άλλα 20 που βρίσκονται εκτός Παρισιού και έχει ισχύ για 2, 4 ή 6 μέρες. και κοστίζει 35 ,50 και 65 ευρώ αντίστοιχα.
Επίσης δε θα χρειαστεί να περιμένετε στις ουρές για να βγάλετε εισιτήρια, απλά δείχνετε τη κάρτα και μπαίνετε κατευθείαν μέσα. Θα την βρείτε στο αεροδρόμιο, σε αρκετά μουσεία, στα fnac,και στα tobacco stores.
Εάν σκοπεύετε να πάτε σε παραπάνω από 4 μουσεία συμφέρει να την αγοράσετε.
Διαμονή : το Παρίσι έχει πολύ καλό δίκτυο μετρό αυτό που θα πρέπει να κοιτάξετε είναι το ξενοδοχείο που θα μείνετε να βρίσκεται κοντά σε οποιαδήποτε στάση μετρό, η περιοχή όπερα είναι μια καλή τοποθεσία για τη διαμονή σας.

Εστιατόρια ,φαγητό : γενικά το Παρίσι είναι ακριβή πόλη,έτσι ακριβό είναι και το φαγητό στα εστιατόρια αλλά ακόμη και αν δεν πας να φας σε κάποιο εστιατόριο και προτιμήσεις κάτι στα γρήγορα πχ μια μπαγκέτα ή ένα σάντουιτς να υπολογίσετε γύρω στα 4 ευρώ η μπαγκέτα η οποίες όμως είναι αρκετά χορταστικές και υπάρχουν σε πολλές ποικιλίες γεύσεων.
Αν επιλέξετε εστιατόριο για φαγητό κοιτάξτε να μην είναι σε τουριστικό μέρος ,ακόμα και ένα στενό πιο μέσα από τη βαβούρα θα βρείτε αξιόλογες και πιο φτηνές προτάσεις.
 Το Παρίσι έχει -1 ώρα διαφορά από την Ελλάδα. Η καλύτερη εποχή να πάτε για μένα είναι η άνοιξη, όπου όλα τα πάρκα είναι γεμάτα με ανθισμένα λουλούδια.  Σεπτέμβριο και Οκτώβριο είναι ο μήνας αιχμής για τους τουρίστες.

Καιρός:


Δείτε στο παρακάτω video φωτογραφίες που έχω βγάλει από το Παρίσι ,τις Βερσαλίες και την Disneyland:

Paris Photo Tour Slideshow: To’s trip from Αθήνα, Αττική, Ελλάδα to 3 cities Παρίσι, Βερσαλλίες and Disneyland Resort Paris (near Serris, Ιλ Ντε Φρανς, Γαλλία) was created by TripAdvisor. See another Γαλλία slideshow. Create a free slideshow with music from your travel photos.
       
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blog - Widget
loading...