Συνταγή για αφράτα και λαχταριστά τσουρέκια | το Χρήσιμο

Συνταγή για αφράτα και λαχταριστά τσουρέκια






 Φτιάξτε αφράτα και φανταστικά τσουρέκια...
τα οποία θα διατηρηθούν  φρέσκα για πολλές ημέρες και θα είναι το ίδιο νόστιμα όπως τη πρώτη μέρα,ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες  θα εκπλαγείτε από το πόσο απλή είναι η διαδικασία:

  • Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι ,τη μαγιά ,το μαχλέπι ,τη μαστίχα και το ξύσμα λεμονιού.
Σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. 
Αφού λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι, κοιτάξτε μόνο να μην είναι πολύ ζεστό το μείγμα.
Ρίχνουμε και τα 4 αυγά ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη ομοιογενής περίπου 5 λεπτά το πολύ. Καλό είναι να ζυμώνετε με το ένα χέρι και με το άλλο να κρατάτε το μπολ. Για να ξεκολλήσει η ζύμη ρίξτε λίγο λάδι στο χέρι σας. Μην προσθέσετε αλεύρι.




Αυτό ήταν, τώρα θα πρέπει να σκεπάσουμε το μπολ με τη ζύμη με μια πετσέτα και να την αφήσουμε να φουσκώσει ,περίπου 3-4 ώρες σε ήσυχο και ζεστό σημείο. Αφού φουσκώσει η ζύμη κόψτε την σε κομμάτια και πλέξτε το σχέδιο που θέλετε στα τσουρέκια σας. 
Τώρα μπορείτε να τα αλείψετε με πινέλο με το χτυπημένο αυγό για να αποκτήσουν το ξεχωριστό τους χρώμα και να προσθέσετε τα αμύγδαλα. 
Τοποθετούμε τα τσουρέκια σε λαμαρίνα με βουτυρωμένη λαδόκολλα ή σε βουτυρωμένη λαδόκολλα κατευθείαν πάνω στη σχάρα της κουζίνας.
Έχουμε προθερμάνει καλά το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις και τα ψήνουμε για 20-25΄ στη δεύτερη θέση του φούρνου από κάτω μέχρι να φουσκώσουν καλά και να ροδίσουν. 
Με αυτά τα υλικά δηλαδή 1 κιλό αλεύρι, μου βγήκαν 7 τσουρέκια (3 πρώτες φωτογραφίες)
Για να τα φυλάξουμε και να μείνουν φρέσκα για μέρες, τα τυλίγουμε σε  μεμβράνη αφού κρυώσουν για να μην ξεραθούν.


Χρόνος ψησίματος : 20-25 λεπτά στις αντιστάσεις = ανάλογα και με το φούρνο σας, στους 200°C στη δεύτερη θέση του φούρνου από κάτω.
  Υλικά
  • 1 κιλό σκληρό αλεύρι για τσουρέκι κατά προτίμηση Robin Hood (προσοχή το συγκεκριμένο έχει 907γρ προσθέστε και άλλο αλεύρι για να βγει 1 κιλό)
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 500 ml γάλα, αν θέλετε βάζετε ελαφρύ
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο  κατά προτίμηση τύπου κερκύρας
  • 300 γρ. ζάχαρη, 250 αν δε θέλουμε να είναι πολύ γλυκά τα τσουρέκια
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου + 1 για την επάλειψη των τσουρεκιών 
  • 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό μαχλέπι κοπανισμένο σε σκόνη
  • 2 κουταλάκια γλυκού κοφτά μαστίχα κοπανισμένη σε σκόνη 
  • 2 κουταλάκια γλυκού κοφτά ξύσμα λεμονιού
  • αμύγδαλα τριμμένα για τη διακόσμηση 




Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!