Δείτε πληροφορίες για τη φθηνότερη βενζίνη | το Χρήσιμο

Δείτε πληροφορίες για τη φθηνότερη βενζίνη

lowest gas price in Greece
Δείτε τα πρατήρια με τη φθηνότερη βενζίνη εδώ...










To fuelGR είναι μια οικογένεια εφαρμογών που παρέχουν ενημέρωση στον καταναλωτή καυσίμων (και όχι μόνο) για πρατήρια και τιμές πώλησης καυσίμων. Οι εφαρμογές αποτελούν πετυχημένο παράδειγμα της προστιθέμενης αξίας που μπορεί να προκύψει από δεδομένα που συγκεντρώνουν και κάνουν ανοιχτά διαθέσιμα (open data) διάφοροι φορείς.

Οι εφαρμογές φτιάχτηκαν από φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας (Λάρισα) υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Εφαρμογών Φώτη Κόκκορα που ανέπτυξε την βάση δεδομένων, τους αρχικούς μηχανισμούς αποδελτίωσης του Παρατηρητηρίου Τιμών Καυσίμων (με το DEiXTo) και τις λειτουργικές προδιαγραφές των εφαρμογών. Ειδικότερα ο Δημήτρης Ντέμος ανέπτυξε τις εφαρμογές για Android και Windows 8/8.1/10 με επιπλέον σημαντική συμβολή σε θέματα back-end, ο Τάσος Θεοδοσίου ανέπτυξε την εφαρμογή για Windows Phone 8.1 και ο Θάνος Πηγαδάς την εφαρμογή για Web Browser.

Με την εφαρμογή fuelGR μπορείτε να δείτε σε χάρτη τα πρατήρια και τις τιμές καυσίμων στην Ελλάδα. Ανάλογα με την την έκδοση, η εφαρμογή λαμβάνει δεδομένα με βάση τη γεωγραφική θέση της συσκευής χρησιμοποιώντας το GPS της συσκευής ή με υπόδειξη της περιοχής πάνω στο χάρτη (εκδόσεις για Android και Browser) ή με επιλογή Νομού και Δήμου (λοιπές εκδόσεις). Επιπλέον μπορείτε να ορίσετε τύπο καυσίμου και τυχόν προτίμηση σε premium εκδοχές, εταιρίες και παλαιότητα τιμών.

Η ιστοσελίδα fuelGR δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της διπλωματικής εργασίας του Πηγαδά Αθανάσιου, στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής TΕ του ΤΕΙ Θεσσαλίας, με επιβλέποντα τον Καθ. Εφαρμογών κ.Κόκκορα Φώτη. Για το layout χρησιμοποιήθηκε το Bootstrap template ενώ η λειτουργικότητα βασίζεται σε Google Maps και στο σχετικό API. Η εφαρμογή λαμβάνει δεδομένα από το fuelGR API.

Σκοπός της εφαρμογής είναι να μας δείξει τα φθηνότερα πρατήρια που βρίσκονται κοντά μας ή σε οποιαδήποτε περιοχή, και να μας οδηγήσει σε αυτά μέσω του GPS.

Παρέχονται πληροφορίες για βενζίνη όλων των τύπων όπως πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, υγραέριο, καθώς και φυσικό αέριο.

Η εφαρμογή fuelGR διατίθεται σε:



Οδηγίες fuelGR


Αν ο browser δεν εντοπίσει σωστά τη θέση σας, μπορείτε να την ορίσετε μετακινώντας τη πινέζα.

Με κλικ σε πινέζα πρατηρίου έχετε επιπλέον πληροφορίες για το πρατήριο.


Με δεξί κλικ σε σημείο του χάρτη μπορείτε να κάνετε:

  • Λήψη δεδομένων για την περιοχή γύρω από το σημείο
  • Zoom στη τοποθεσία σας
  • Zoom στα Πρατήρια της επιλεγμένης περιοχής
  • Επανάληψη Τελευταίας Λήψης
  • Δημιουργία URL για εκκίνηση της εφαρμογής στην περιοχή γύρω από το σημείο.


Στις ρυθμίσεις μπορείτε:

  • Να (Απ)-ενεργοποιήσετε την Αυτόματη Λήψη Δεδομένων
  • Να (Απ)-ενεργοποιήσετε το Αυτόματο Ζοομ
  • Να ορίσετε Τύπο Καυσίμου
  • Να ορίσετε Premium Καύσιμα
  • Να επιλέξετε Εταιρίες
  • Να ορίσετε πόσο παλιές καταχωρήσεις τιμών θέλετε να λαμβάνετε


Υπόμνημα


Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!