Χρήσιμα για ταξίδι στο Άμστερνταμ , Ολλανδία | το Χρήσιμο

Χρήσιμα για ταξίδι στο Άμστερνταμ , Ολλανδία

useful tips for travelling to Amsterdam Το Amsterdam (Amstellerdam,  αποτελείται από  τις λέξεις Amstel+ Dam δηλαδή το φράγμα στο ποταμό Amstel)...

  είναι η πρωτεύουσα της Ολλανδίας και σαν επίσημο νόμισμα έχουν το ευρώ. Μη τρομάζετε... εκεί οι τιμές είναι χαμηλές !!




Το Amsterdam και γενικά η Ολλανδία  έχει πολύ πράσινο ,άλλωστε είναι ουσιαστικά μεγάλες λωρίδες γης περιτριγυρισμένες από νερό και εκεί πάνω έχουν χτίσει τη πόλη τους οι Ολλανδοί, δεν τα χουν μπαζώσει όπως θα κάναμε εμείς οι Έλληνες.

Όπως θα γνωρίζετε η πόλη είναι πιο χαμηλά από τη στάθμη του νερού της θάλασσας και αυτό το χουν πετύχει φτιάχνοντας φράγματα ώστε να συγκρατούν το νερό.


Ο καλύτερος τρόπος για να δείτε τη πόλη είναι φυσικά το  ποδήλατο, υπάρχουν ποδηλατοδρόμοι παντού σε όλη τη χώρα, είναι απίστευτα εξυπηρετικό καθώς  κάνοντας ποδήλατο έχεις την ευκαιρία να δεις εύκολα και γρήγορα όλες τις ομορφιές του Amsterdam, τα κτίρια είναι πανέμορφα και γραφικά ενώ δεν έχουν βεράντες αλλά μόνο παράθυρα, να σημειωθεί ότι  οι κουρτίνες δε κλείνουν σχεδόν ποτέ καθώς θεωρείται προσβολή. 
Οι αποστάσεις στο Amsterdam είναι μικρές και φτάνεις γρήγορα στον προορισμό σου είτε με ποδήλατο είτε με συγκοινωνία.
Οπότε μπορείτε να βρείτε ξενοδοχείο για όλα τα γούστα και βαλάντια και να μετακινηθείτε άνετα με ποδήλατο, εγώ έτσι επέλεξα και είδα σχεδόν όλη τη πόλη!

Οι ποδηλάτες έχουν προτεραιότητα ακόμα και από τους πεζούς αρκεί βέβαια να κινείστε στους ποδηλατοδρόμους. Το φοβερό είναι ότι  η συγκοινωνία είναι συχνή.. αφήνοντας τους αργοπορημένους υπαλλήλους χωρίς δικαιολογία.. 
Τα tram , τα IX ακόμα και τα taxi δίνουν προτεραιότητα στους πεζούς και φυσικά και στους ποδηλάτες (και όμως είναι πραγματικότητα, σταμάτησε tram για να περάσουμε απέναντι!!)
Ποδήλατα μπορείτε να νοικιάσετε από πολλά μαγαζιά που νοικιάζουν εμείς ενδεικτικά νοικιάσαμε από το  "bike city" με 3 ταχύτητες, δε χρειάζεστε παραπάνω γιατί η χώρα είναι επίπεδη, με γύρω στα 7-9 ευρώ τη μέρα, το άτομο.

Μόνο μη ξεχνάτε να κλειδώνετε τα ποδήλατα σας όταν τα αφήνετε κάπου γιατί καιροφυλακτούν οι κλέφτες, το μόνο που πρέπει να θυμάστε είναι να τα κλειδώνετε από τη μπροστά ρόδα να πιάνετε και το σκελετό και μετά σε ένα σταθερό σημείο κολόνα, κάγκελα η stand ποδηλάτων και όλα θα ναι μια χαρά.

Τα Σάββατα μπορείτε να πάτε στην αγορά του Σαββάτου ,που πουλάνε ότι θέλετε ,πάρτε τυριά από φάρμες μέχρι βολβούς από τουλίπες.
θα συνεννοηθείτε άψογα καθώς όλοι χειρίζονται σωστά την Αγγλική γλώσσα και είναι πάντα διαθέσιμοι να σε βοηθήσουν, με ευγένεια , ότι πρόβλημα είχαμε ρωτάγαμε k πάντα μας απαντούσαν.

Αλλά υστερούν και κάπου οι ολλανδοί και αυτό είναι στη κουζίνα τους η οποία είναι ανύπαρκτη ,η σπεσιαλιτέ τους είναι πατάτες τηγανητές με μαγιονέζα  που το τρώνε παντού k τρελαίνονται ... ευτυχώς όμως θα βρείτε όλων των ειδών τις κουζίνες : Ελληνική ,Ιταλική ,Αργεντίνικη Ασιατική , Μεξικάνικη και μάλιστα είναι πολύ καλού επιπέδου ,θα βρείτε ότι τραβάει η όρεξη σας.
 
Να επισκεφτείτε το βοτανικό κήπο hortus βοτανικούς, τη κοντινή Χάγη ,το γραφικό Haarlem, το χωριό Zaanse schans  και το Ρότερνταμ, όλα αυτά με το τρένο φυσικά που φεύγει από το κεντρικό σταθμό που σημειωτέον μπορείτε να πάρετε k τα ποδήλατα σας μαζί μέσα στο βαγόνι με την ειδική σήμανση, συνήθως στα τελευταία βαγόνια.



Επίσης από τον ίδιο σταθμό μπορείτε να πάτε και μια ημερήσια εκδρομή στις Βρυξέλλες ,ταξίδι που διαρκεί γύρω στις 3 ώρες και αξίζει τόσο η διαδρομή με φοβερά αξιοθέατα ,μικρά γραφικά χωριουδάκια όσο k η πόλη των Βρυξελλών (και εκεί με το ποδήλατο μαζί).
 
Ένα από τα καλύτερα πάρκα είναι το πάρκο Volderpark το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα του Amsterdam και μπορείτε να πάτε και βράδυ γιατί μένει ανοιχτό.

Τώρα θα σας ξεναγήσω στη red light district, τα γνωστά κόκκινα φανάρια , θα δείτε πολύ ωραίες γυναίκες λικνίζοντας τα τρομερά κορμιά τους στα παράθυρα των μικρών δωματίων δίνουν το δικό τους τόνο στη πόλη, απαγορεύεται βέβαια να τις βγάλεις φωτογραφία όπου και εκείνες θα στο αρνηθούν ευγενικά ... Προσοχή μη το επιχειρήσετε !
Ως προς το κλίμα ο χειμώνας δεν είναι αρκετά βαρύς όπως σε άλλες βόρειες ευρωπαϊκές χώρες, πέφτει μέχρι τους 0 βαθμούς Κελσίου,  ενώ το καλοκαίρι η θερμοκρασία φτάνει μέχρι τους 24 βαθμούς Κελσίου.


Και κάτι τελευταίο αφού φτάσετε απo το αεροδρόμιο στο κεντρικό σταθμό τρένων υπάρχει η δυνατότητα να αφήσετε τις αποσκευές σας στο σταθμό του τρένου σε ειδικές θυρίδες για αποσκευές ή ότι άλλο θέλετε,αυτό σε περίπτωση που φτάσετε πρωί στη χώρα και δε μπορείτε να πάτε στο ξενοδοχείο λόγο του ότι δε δέχονται πριν τις 12 το μεσημέρι, έτσι μπορείτε να αφήσετε εκεί τα πράγματα σας και να κάνετε τη βόλτα σας άνετα στη πόλη μέχρι να πάτε στο ξενοδοχείο σας.











Booking.com

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!